Sport

Komentari 21

Noletov otac je bio na rubu smrti: Imao sam sepsu, nisam dao Novaku da napusti turnir

Noletov otac je bio na rubu smrti: Imao sam sepsu, nisam dao Novaku da napusti turnir

Srđan Đoković prisjetio se bolesti zbog koje je bio na rubu smrti. Zdravstveno stanje mu je bilo sve gore zbog čega je Novak htio napustiti turnir kako bi mogao biti s ocem

Bilo je jako teško, imao sam sepsu i tri tjedna mi je život visio o koncu, prisjetio se Srđan Đoković, otac prvog reketa svijeta Novaka Đokovića. 

POGLEDAJTE VIDEO: Mural Đokoviću kraj Sarajeva

Gostujući na B92, Srđan Đoković otkrio je da je Novak 2012. godine zbog njegove bolesti htio odustati od završnog Mastersa u Londonu.

Novakov otac zbog gihta (upala zglobova) je išao kod kiropraktičarke na terapije, ali zdravstveno stanje mu se nakon toga pogoršalo. Nakon toga je išao na injekcije protiv bolova, pa na akupunkture, ali Srđanu je bilo samo gore. Otišao je u Njemačku gdje su mu doktori rekli da ima sepsu. 

- Prebacili su me u München jer nisam imao uvjete za liječenje. Novak je tada igrao završni turnir u Londonu i tu titulu je meni posvetio. Puno mi je značilo kad sam to vidio i čuo.  Htio je biti sa mnom i propustiti turnir. Rekao sam mu da mora otići, da tati daje snagu kad igra i pobjeđuje - rekao je Srđan, te se osvrnuo na komentiranje Novaka od strane zapadnih medija:

- Zašto se tako ponašaju? Novak u posljednjih 15 godina nije izgubio meč, a da nije čestitao nekome kad je bolji od njega. Vjerojatno će mu dati u 45. godini trofej za fair-play. Federer ih ima 15, a Novak nijedan.

Nakon što je srpski tenisač ove godine osvojio Australian Open, njegov otac smatra da Novak može postati prvi tenisač koji će u jednoj sezoni osvojiti sva četiri Grand Slama.

- Da, uvjeren sam da može osvojiti i sljedeća tri. Vjerujem da će uskoro doći do 21. Grand Slam titule i tako prestići Federera i Nadala - kazao je. 

Uoči svog prvog meča na ATP Masters 1000 u Indian Wellsu 2013. godine, Đoković je u razgovoru za USA Today iskreno progovorio o bolesti svog oca. 

- Bio je jako blizu smrti. Posljednjih šest mjeseci bilo je iznimno teško razdoblje za cijelu našu obitelj, a pogotovo za njega. No, uspio je pobijediti i tu bolest zahvaljujući svojoj mentalnoj snazi i pomoći svih nas. Mislim da je presudna bila njegova želja za životom i da još provodi vrijeme sa svima nama - rekao je tada Đoković.

 

Najčitaniji članci