Obavijesti

Sport

Komentari 4

Norvežanke odbile obući bikini gaćice, organizatori ih kaznili!

Norvežanke odbile obući bikini gaćice, organizatori ih kaznili!

Ponosni smo na djevojke koje su nastupile na Europskom prvenstvu u rukometu na pijesku. Povisile su glas i poručile kako je dosta, objavio je Norveški rukometni savez

Norveška ženska reprezentacija u rukometu na pijesku kažnjena je nakon što su djevojke u susretu za 3. mjesto na Europskom prvenstvu u Varni odbile nositi bikini gaćice jer smatraju kako je to seksualizacija rukometašica.

Norvežanke su se pobunile i poručile kako više ne žele nositi uske gaćice na turnirima jer smatraju kako je to seksualizacija rukometašica.

Zagreb: Zensko i musko finale Europskog sveucilisnog natjecanja u rukometu na pijesku

Međunarodna rukometna federacija (IHF) je odbila njihov zahtjev zaprijetivši im kaznom. Međutim, Norvežanke se nisu povukle, već su nastupile u kratkim hlačama koje nisu u skladu s IHF-ovim pravilima rukometa na pijesku. I zaradile su kaznu od 150 eura po igračici, što je ukupno 1.500 eura.

Propisi kažu da žene koje se natječu na rukometnim natjecanjima moraju nositi donji dio bikinija.

- Žene bi trebale nositi bikini, a gornji dio trebao bi biti pripijeni sportski grudnjak s dubokim otvorima na rukama - piše u pravilima.

Zagreb: Zensko i musko finale Europskog sveucilisnog natjecanja u rukometu na pijesku

Norveški rukometni savez rekao je da će platiti kaznu pruživši podršku igračicama.

- Ponosni smo na djevojke koje su nastupile na Europskom prvenstvu u rukometu na pijesku. Povisile su glas i poručile kako je dosta - objavio je Norveški rukometni savez.

Dodajmo kako su u Varni hrvatski rukometaši na pijesku osvojili srebro izgubivši u finalu od Danske sa 0-2 u setovima, a hrvatski reprezentativac Ivan Jurić izabran je kao MVP EURA.

Hrvatska ženska seniorska reprezentacija osvojila je 11. mjesto.