Obavijesti

Sport

Komentari 58

Nova pravila u HNL-u: Suci će za svaku psovku odmah dati crveni

Nova pravila u HNL-u: Suci će za svaku psovku odmah dati crveni

Predsjednik sudačke komisije rekao je kako će prvoligaški suci imati nultu toleranciju prema nepristojnom, neprihvatljivom i bilo kakvom ponašanju suprotnom pravilima

Već nakon prvog kola HNL-a otvorene su fronte između klubova i prema sudačkoj komisiji, a njen predsjednik Bruno Marić (49) odlučan je u tome da spriječi bilo kakvo iščašeno ponašanje na utakmicama, pa i ono poput psovki, koje su praktički dio folklora nogometnih utakmica.

- Tražimo dlaku u jajetu. Počeli smo s prvim kolom, počela su preispitivanja nakon najbolje sezone. U utorak imamo sastanak sa svim sucima koji će dobiti jasnu uputu, nulta stopa tolerancije prema nepristojnom, neprihvatljivom i bilo kakvom ponašanju koje je u suprotnosti s Pravilima nogometne igre. Za sve službene osobe u zapisniku - rekao je Marić gostujući u ponedjeljak u emisiji Studio HNL na MAXSportu.

Pokretanje videa ...

01:01

Podsjetimo, Goričani su žestoko protestirali na suđenje Ante Čuljka koji je dosudio penal za domaćina i isključio im igrača. Trener Samir Toplak nazvao ga je netalentiranim, a onda je krenulo i prepucavanje na liniji Nenada Črnka i Nenada Bjelice. 
Nije bilo mira ni na utakmici Istre i Hajduka, gdje se kondicijski trener domaćih sukobio sa sucem Tihomirom Pejinom po završetku utakmice. Marić upozorava da bilo kakve psovke neće tolerirati.

- Prvo će biti upozoreni, pa opomenuti i onda isključeni. Ali ako će biti neprimjerenog ponašanja, odmah će biti isključeni - rekao je Marić.

Slaven poskupio za Dinamo: Ulaz na stadion za 'Mažuranića'
Slaven poskupio za Dinamo: Ulaz na stadion za 'Mažuranića'

Najviše prosvjeda i uvreda, tvrdi šef sudačke komisije, dolazi s klupa za rezervne igrače.

- Naši incidenti počinju tamo kad su nezadovoljni i traže alibi. Sad suci dobivaju upute za sve. Ako su neprimjereni, idu na tribinu - kaže Bruno Marić.

Dok se čekaju odluke disciplinskog suca za prošli vikend, povjerenik za suđenje Ivan Novak odredio je ljude u crnom za iduće kolo u kojem se neće igrati Jadranski derbi Hajduka i Rijeke na zahtjev kluba s Rujevice.

Gorica dovela igrača Fulhama, kapetan Šibenika ide u Rusiju
Gorica dovela igrača Fulhama, kapetan Šibenika ide u Rusiju

Zagrepčanin Fran Jović opet ide u Pulu, ovaj put kao glavni sudac na utakmici Istre i Varaždina (petak, 20 sati), a u VAR sobi će biti Zdenko Lovrić i Marjan Tomas. Ante Čulina, također iz Zagreba, sudi utakmicu Gorice i Šibenika (subota, 18.55), a VAR suci su Dario Bel i Kruno Šarić.

Čakovčanin Patrik Kolarić (27) glavni je sudac utakmice Slaven Belupa i Dinama u subotu od 21 sat, a u VAR sobi bit će Marin Vidulin i Robi Kezele. Jedinu nedjeljnu utakmicu, onu između Lokomotive i Osijeka (21 sat), sudi Splićanin Duje Struka, dok su za praćenje monitora zaduženi Mario Zebec i Jerko Crnčić.