Obavijesti

Sport

Komentari 120

'Novak je opasan za zapad, zato ga ne vole. A Balkanca ne može trenirati nitko osim - Balkanca!'

'Novak je opasan za zapad, zato ga ne vole. A Balkanca ne može trenirati nitko osim - Balkanca!'

'Mentalitet je isti, jezik je isti, to jako puno pomogne u objašnjavanju, u razgovoru, na terenu. Čak koji puta i ne mora ništa reći, dovoljno se pogledati' objasnio je za HRT Ivanišević svoj odnos sa Đokovićem

VIDEO

Nakon što je najbolji svjetski tenisač Novak Đoković osvojio Australian Open, njegov se trener Goran Ivanišević vratio na kratki odmor u Hrvatsku. Dojmovi nakon osvajanja turnira su odlični, ali srpski je tenisač ponovno trpio brojne kritike na turniru. Mnogi su spominjali kako je izmišljao ozljede i poigravao se s psihom protivnika.

Goran brani Novaka: Gledaju ga drugačije zato što je s Balkana
Goran brani Novaka: Gledaju ga drugačije zato što je s Balkana

- Kakvo izmišljanje ozljede? Čovjek vodi 2-0 u setovima i sada bi izmislio ozljedu da dobije Taylora Fritza?! Kada neki drugi to rade onda je to herojski čin i govori se "svaka čast". No, uspio je. Potrošio je puno energije, pomagali smo mu da se ne zamara s tim stvarima. Sve ga je to probudilo, dalo mu je dodatni motiv i snagu, a to se vidjelo na terenu - objasnio je Ivanišević za HRT pa dodatno pojasnio: 

- Zapad ne voli tako moćnog čovjeka, koji ima vojsku navijača i koji se usudi reći što mu je u glavi. Vjeruje u svoja razmišljanja, opasan je za zapad. Nekako je to krenulo od prvog lockdowna pa preko Adria cupa, ne znam što se zapravo to tamo specijalno dogodilo. Tu je i nesretni US Open pa loše finale Roland Garrosa i kraj sezone. Onda se pojavila i ova priča o izmišljanju ozljede.

Pokretanje videa...

Mural Đokoviću kraj Sarajeva 01:13

Ipak, ozljeda je bila stvarna i posebno neugodna protiv jačih servera, ali ni to nije spriječilo Đokovića da pobijedi Miloša Raonića, Aleksandra Zvereva i zatim Danila Medvjedeva na terenu na kojem on nikada nije izgubio. Pokazao je Đoković karakter, a Ivanišević je prokomentirao i kako se slažu na relaciji trener-igrač.

Australian Open

- Mentalitet je isti, jezik je isti, to jako puno pomogne u objašnjavanju, u razgovoru, na terenu. Čak se koji puta i ne mora ništa reći, dovoljno se pogledati. Balkanac može trenirati bilo koga, ali Balkanca ne može trenirati nitko osim Balkanca - govori Ivanišević za HRT i dodaje da kad Novak viče prema tribinama uglavnom viče na njega.

Prokomentirao je i odlazak dva velikana hrvatskog sporta Zlatka Cice Kranjčara i Zlatka Saračevića.

Goran: Nevjerojatno je što rade Đokoviću. Nije mu lako boriti se
Goran: Nevjerojatno je što rade Đokoviću. Nije mu lako boriti se

- Nažalost napustila su nas dva velika, velika hrvatska sportaša. Ovom bih prilikom izrazio sućut njihovim obiteljima, nažalost ima i tužnijih tema, ali eto, život ide dalje i nije lako - zaključio je Ivanišević.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 120
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu