Obavijesti

Sport

Komentari 34

Novak Đoković: Napad na oca nije utjecao na mene

Novak Đoković: Napad na oca nije utjecao na mene
10

Srbija je pobijedila Hrvatsku u četvrtfinalu Davis Cupa, a treći bod donio je Novak Đoković lakom pobiedom protiv neprepoznatljivog Marina Čilića...

VIDEO

Iz Splita ću pamtiti mnoge lijepe stvari. Posebice brancin, odlično vino i lignje, najbolje u životu koje sam probao. A što se napada na mojeg oca prije dva dana tiče, to je bila situacija na koju nitko nije mogao utjecati. Žao mi je zbog tih ljudi jer to ide njima na dušu. No to nije utjecalo na moju igru, bio sam maksimalno koncentriran, rekao je Novak Đoković nakon što je 6-3, 6-3, 6-2 pobijedio Marina Čilića i tako donio treći bod Srbiji.
Poslije još jedne fantastične kratke lopte, jubilarnog 100. poena u meču, Novak se bacio na tvrdu podlogu. Potražio je potom kolege iz reprezentacije te proslavio veliku pobjedu. Povijesno polufinale Svjetske skupine. Otišao je potom do klupe hrvatske reprezentacije te se rukovao sa cijelom momčadi.
- Pritisak je dosta utjecao na Marina i sigurno nije pružio svoj najbolji tenis. Što se Srbije tiče mi ćemo proslaviti ovaj veliki rezultat i želimo ove godine i osvojiti naslov. Goran (Ivanišević) je jednom rekao da moraš pobijediti veliku momčad u gostima ne bi li osvojio naslov, nadam se da je to ova pobjeda protiv Hrvatske – rekao je Novak koji je rekao da 'kuje plan' o proslavi ovog rezultata negdje na Jadranu, ali da će lokacija ostati tajna.
Marin je bio prilično neutješan nakon poraza.
- Bio sam jako motiviran, ali jednostavno sam previše griješio. Svoj najbolji tenis igrao sam u pravilu uvijek nakon što bih dobio nekoliko mečeva u nizu, nažalost poklopilo se da u posljednje vrijeme nisam igrao najbolje. Žao mi je zbog toga – rekao je Čilić poslije poraza, a poslije se nadovezao i izbornik Goran Prpić:
- Đoković je drugi tenisač na svijetu i to je dokazao. Igrao je fantastično od prvog poena. Marin je bio malo ukočen na početku, ali poslije i kada se opustio nije ništa mogao. Pokušavao je, ali nije išlo. Šteta, ali nije sramota izgubiti od ovakve Srbije koja je sada prvi favorit za naslov. Mi se okrećemo sljedećoj sezoni za koju se nadamo da neće biti toliko obilježena ozljedama naših tenisača.
Marin je najavio meč života. No izostao je. Oko 5000 gledatelja u Spaladium Areni bilo je neutješno, očekivali su više vatre. Ovogodišnji polufinalist Australian Opena skupljao je gemove, sve je bilo gotovo za dva sata i 24 minute. Čak osam puta (!) izgubio je servis, napravio je 59 neforsiranih pogrešaka.
- Nije bio moj dan – ostao je neutješan Međugorac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta