Obavijesti

Sport

Komentari 62

Novakov bivši trener objasnio zašto ga publika ne voli: Sve su to isti provokatori koji se napiju

Novakov bivši trener objasnio zašto ga publika ne voli: Sve su to isti provokatori koji se napiju

Uvijek su to isti likovi na turnirima koji prozivaju Novaka. Oni su tu namjerno stavljeni, a prije meča su se prilično napili piva da bi lakše odradili posao, rekao je bivši srpski izbornik Davis Cupa

Bivši izbornik srpske reprezentacije Davis Cupa, Bogdan Obradović (54), pratio je Novaka Đokovića (34) još od mlađih uzrasta, a za Mondo.rs otvoreno je govorio o protivnicima prvog reketa svijeta.

POGLEDAJTE VIDEO: Mural Đokoviću kraj Sarajeva

Pokretanje videa ...

- Radio sam intervju kada je Novak imao 13 godina. Bio sam na US Openu sa Zimonjićem koji je tada igrao parove. Pričao sam o srpskom tenisu i Nenadu, a onda sam na kraju rekao da u Beogradu imamo klinca koji se zove Novak Đoković i koji će za nekoliko godina osvojiti US Open -  prisjetio se Obradović. 

Novaku je to i uspjelo 2011. godine nakon čega je samo nastavio nizati titule. Đoković je osvojivši ovogodišnji Wimbledon došao do 20. grand slama te se izjednačio s Rogerom Federerom i Rafaelom Nadalom. 

Wimbledon

- Ja sam njega namjerno 'provocirao' na treninzima, davao sam mu više nego što je potrebno. Sve je trpio, vidjelo se tada da ima mentalnu snagu da izdrži sve, i što treba i što ne treba kako bi stigao do cilja - rekao se Obradović. 
Bivši izbornik rekao je i što misli o Rogeru Federeru. 

- Jako ga dobro poznajem i prije nego što se Novak pojavio. Na tu osobnost puno utječu mediji, način odgoja. Federer je isprepleten, morate shvatiti da kad pričate o Švicarcu, vi ne znate govorite li o Nijemcu, Francuzu ili Talijanu. To je jedan specifičan um, a Federer ima i peti karakter koji se zove 'majka iz Južne Afrike'. Prema tome, njega treba gledati kao jako kompleksnu osobnost i uzeti u obzir utjecaj njegove žene koja je Slovakinja. Federera koji je skup šest nacija vidite po ponašanju i nekim izjavama da je skroz pogubljen. On sam ne zna ni tko je, ni što je. S te psihološke strane ga razumijem - mišljenja je Obradović.

ATP 250 - Qatar Open

Dio teniske publike ne voli Đokovića, što je nerijetko tema u medijima. Bilo je situacija kada su pljeskali i na njegove pogreške, što se nikada ne radi. 

- Uvijek su to isti likovi na turnirima koji prozivaju Novaka. Oni su tu namjerno stavljeni, a prije meča su se prilično napili piva da bi lakše odradili posao. Novak zna po svakom turniru sve te likove. Oni ih ponekad promjene, ali sve su to isti provokatori. Jako zanimljivo, rijetko isprovociraju Rafu, a nikada Rogera, ali Novaka - redovno! Vidio sam ja te likove znam ih, borimo se s tim godinama, ali Novak nema problema s tim -  zaključio je Obradović.

French Open