Sport

Komentari 2

'Nove' Barakude srušile Italiju u Imperiji, na golu briljirao Pop

'Nove' Barakude srušile Italiju u Imperiji, na golu briljirao Pop

Danas su u momčadi Hrvatske bila tek dva igrača koja su prije tri mjeseca igrala u Tokiju, to su Vukičević i Bukić. Talijani su bili u vrlo jakom sastavu, ali Hrvatska je slavila 12-11

U Imperiji, tamo gdje je prije 16 godina Ratko Rudić vodio prvu utakmicu kao izbornik Hrvatske, u utorak navečer predstavila se neka nova Hrvatska. Mlađa, bez senatora koji su obilježili posljednjih 15 godina, pa slijedom toga i Hrvatska s puno upitnika.

Međutim, krenulo je - iznad očekivanja. "Nove" Barakude u novi su ciklus krenule pobijedivši Italiju 12-11 (1-1, 3-2, 5-3, 3-5). Istina, samo u prijateljskoj utakmici, ali za ovu novu reprezentaciju i takvo što ima priličnu težinu. Jer, da vam približimo, danas su u momčadi Hrvatske bila tek dva igrača koja su prije tri mjeseca igrala u Tokiju, to su Vukičević i Bukić, danas ujedno i najbolji strijelac s tri gola.

Jedni su se, rekosmo, oprostili, drugi nisu bili na dispoziciji za ovo okupljanje, dok su Talijani bili u prilično sličnom sastavu onom olimpijskom. Međutim, uz sjajnog Tonija Popadića na golu lakše je bilo igrati u napadu koji je ponajviše funkcionirao s igračem više, devet realiziranih od 13 ukupno protiv aktualnih svjetskih prvaka za svaki je respekt. Pa i više od toga. Iako će završni rezultat sugerirati dramu, ne, nije je bilo. Bukić je na početku zadnje četvrtine zabio za 10-6, a domaćini u zadnjih 25 sekundi iz peterca smanjili na minimalan zaostatak.

Water Polo - Men - Group B - Croatia v Kazakhstan

Najčitaniji članci