Obavijesti

Sport

Komentari 48

Nove rošade! Horvat je za drugi krug Eura pozvao još šest igrača

Nove rošade! Horvat je za drugi krug Eura pozvao još šest igrača

Hrvatska rukometna reprezentacija otputovala je u Budimpeštu gdje u četvrtak otvara drugi krug Eura protiv Crne Gore, a sastavu se priključuju Pilipović, Kuzmanović, Slišković, Matanović, Maraš i Načinović

VIDEO

Hrvoje Horvat za ovo je Europsko prvenstvo proširio popis koliko nikad nijedan izbornik na velikom natjecanju nije. Korona kroji kadar Hrvatske koja je otputovala u Budimpeštu, a u iščekivanju novih mogućih pozitivnih rezultata, šef "kauboja" ništa ne prepušta slučaju.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatski navijači u Szegedu

Pokretanje videa...

Atmosfera ispred Pick arene u Szegedu 05:57

Pozvao je stoga šestoricu novih igrača, golmana Schaffhausena i bivšeg reprezentativca Austrije Kristijana Pilipovića, ranije pozvanog Dominika Kuzmanovića iz Nexea, lijevog beka Porta Ivana Sliškovića, desno krilo PPD-a Vladu Matanovića, desnog vanjskog Pelistera Matea Maraša i pivota Montpelliera Verona Načinovića, koji je očito primio drugu dozu cjepiva nakon što je prebolio covid i ranije se cijepio jednom dozom, zbog čega nije bio na prvotnom popisu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Neki od igrača bit će u konkurenciji u prvoj utakmici drugog kruga protiv Crne Gore, a drugi su "osiguranje", kako su izvijestili iz HRS-a. Slišković je, inače, zadnji put za reprezentaciju igrao na Svjetskom prvenstvu 2019., Matanović je bio u reprezentaciji na lanjskom Euru, Maraš i Načinović na Europskom kupu. Pilipović i Kuzmanović još nemaju službenu utakmicu.

U Zagreb se vraćaju svi igrači koji su proteklih dana bili pozitivni na testiranjima: David i Matej Mandić, Željko Musa, Marko Mamić, Zvonimir Srna, Lovro Mihić i Leon Šušnja. Kad netko od njih bude zdrav, moći će se priključiti reprezentaciji u Budimpešti bude li za to potrebe. Horvat ne želi da se ponovi situacija kao s Ukrajinom, kad nije mogao popuniti 16 mjesta u zapisniku.

Hrvatska će drugi krug otvoriti u četvrtak utakmicom protiv Crne Gore koja je iznenađujuće izbacila Sloveniju, a u subotu slijedi Danska. Još dva protivnika bit će poznata kasnije u utorak, nakon raspleta skupine B.

Šunjić: Želimo Mađarima pokvariti zabavu

Golman Mate Šunjić jedno je od otkrića Eura za Hrvatsku, profesor matematike velika je uzdanica na golu.

- Lijepo jutro u Szegedu. Ostvarili smo ono po što smo došli, to je plasman u drugi krug. Momčad je jako dobro reagirala na sve moguće probleme. U startu smo se tako dogovorili i stožer je pozitivno reagirao na sve nedaće i probleme i to prenijeti na momčad. Sad sretni i zadovoljni idemo u Budimpeštu - javio se iz Szegeda.

Pripremili su se na situaciju s covidom, o čemu je ranije govorio i Horvat.

- Nitko nije očekivao da ćemo imati baš toliko slučajeva, da ćemo svaki dan ostati bez jednog, dva člana momčadi. Uspjeli smo ostati koncentrirani na rukomet i to je najvažnije - kazao je Šunjić.

Szeged: EHF Europsko prvenstvo, Hrvatska - Srbija

Što očekivati u drugom krugu?

- Zadržat ćemo se na Crnoj Gori i pripremati isključivo za nju. Moto je ove godine gol po gol, utakmica po utakmica. Bit će zahtjevna, Crna Gora je pokazala protiv Sjeverne Makedonije i Slovenije da ima iznimno dobru momčad i koheziju. Bit će zahtjevna utakmica, nadam se da ćemo se uspjeti pripremiti i da ćemo biti barem u ovom sastavu u kojem smo sad - kaže golman francuskog drugoligaša Ivryja.

Koga bi htio u četverokutu Island, Nizozemska, Mađarska, Portugal? Dvije će selekcije danas ispasti.

- Praktički svatko može proći. Bilo bi lijepo igrati protiv Mađara bez obzira na to što igraju kod kuće, mislim da bismo tu dobro reagirali. I nama bi bila dodatna motivacija, a njima pritisak igrati pred 20.000 navijača i ostvariti željeni plasman u polufinale, a mi bismo tu išli pokvariti zabavu - rekao je Šunjić i zaključio o povratku igrača zaraženih koronom:

- Uspjeli smo pokupiti samo Maru i Cindru, još ih je sedam po sobama i kućama. Svaki dan očekujemo pozitivne vijesti.

Gadža: Šteta bi bila da zaraženi propuste ostatak turnira

Ante Gadža na prvom je velikom natjecanju s Hrvatskom.

- Veliki uspjeh, stvarno smo zadovoljni. Imali smo dosta problema, u svakoj utakmici praktično je igrala druga postava. Dolazili, testirali se, čekali rezultate. Ali krasila nas je borba, želja, tu smo pokazali da smo na visokom nivou - rekao je srednji vanjski Vardara.

Što znaju o Crnogorcima?

- Crna Gora je napravila veliki rezultat. Znamo da su također borbeni, imaju čvrstu i agresivnu obranu 5-1, bit će teška utakmica. Za Dance se zna, dominiraju ovim turnirom. Bit će dobra utakmica.

Osijek: Hrvatska protiv Rusije u rukometnoj utakmici Croatia Cupa 2022

Koga bi još htio u drugom krugu?

- Svatko tamo može proći, ne opterećujemo se time, ima vremena do idućeg tjedna. Idemo utakmicu po utakmicu, loptu po loptu.

Puno je rošada, dosta se zaraženih igrača vraća u Zagreb. Ali...

- Nadam se da će nam se vratiti dečki. Mjesec dana smo se uigravali i proveli zajedno, šteta bi bila da propuste ostatak turnira. Jedva čekamo, blizu su izlaska, da zajedno budemo još jači - zaključio je Gadža.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

EHF uručio Francuzima 'drvenu' medalju. Porte: Ma to je s*anje
NOVA GLUPOST

EHF uručio Francuzima 'drvenu' medalju. Porte: Ma to je s*anje

Europska rukometna federacija je iznenadila javnost dodijelivši tzv. komemorativne medalje Francuzima, koji su izgubili u utakmici za broncu. Legendarni igrač nije bio previše oduševljen

Danski izbornik: Nadam se da je ovo zadnje ovakvo prvenstvo. Ovako stvarno više ne možemo
KORONA NATJECANJA

Danski izbornik: Nadam se da je ovo zadnje ovakvo prvenstvo. Ovako stvarno više ne možemo

Za dobro svih reprezentacija, igrača, navijača, nadam se da je ovo posljednje ovakvo prvenstvo jer ćemo inače svi poludjeti, rekao je danski izbornik Nikolaj Jacobsen nakon završetka Eura
Metličić i Šprem zakopali ratnu sjekiru: Evo što su rekli Horvatu
MIR, MIR, NITKO NIJE KRIV

Metličić i Šprem zakopali ratnu sjekiru: Evo što su rekli Horvatu

Legende hrvatskog rukometa odlučile su podvući crtu u studiju RTL-a i zaboraviti sve što se proteklih dana i tjedana događalo između njih i izbornika Hrvoja Horvata. Pružili su ruku pomirenja