Obavijesti

Sport

Komentari 35

Novi Hrvat 'preko bare': Ante Žižić službeno igrač Celticsa!

Novi Hrvat 'preko bare': Ante Žižić službeno igrač Celticsa!
1

Godinu dana nakon što su ga izabrali u 'draftu', Boston Celticsi i službeno su u momčad doveli Antu Žižića koji je oduševio nastupima u Ciboni i Darušafaki. Čeka ga borba za prvu momčad

VIDEO

Ante Toni Žižić (20) i službeno je novi Hrvat u NBA ligi! Bivši centar Splita, Kaštela, Cibone i Darušafake od sljedeće će sezone zaigrati u momčadi Boston Celticsa nakon što im je prošle godine bio 23. izbor na draftu, objavili su zeleno-bijeli u subotu. Trogodišnji rookie-ugovor vrijedan je oko 3,5 milijuna dolara.

Nastavak je to nevjerojatne priče za mladog hrvatskog košarkaša u posljednje dvije godine, koliko je prošlo otkako je dobio priliku u prvoj momčadi Cibone. Iako je mlad i neiskusan, izdominirao je parketima u A-1 ligi, ABA ligi, turskom prvenstvu i Euroligi.

Žižić je u dresu Cibone u ABA ligi prošle sezone imao prosjek od 20 poena, više od devet skokova te jednog bloka po utakmici. Sezonu ranije proglasili su ga najperspektivnijim mladim igračem, što je nagrada koju su ranije u karijeri dobivali Nikola Jokić i Dario Šarić.

Novi suigrač Ante Žižića u Celticsima bit će i Jayson Tatum, treći pick u ovogodišnjem draftu. Žižića očekuje prilagodba kroz nastupe u Ljetnoj ligi, a konkurenciju bi kao rezervni centar mogao imati u Nijemcu Danielu Theisu, čiji se dolazak u Boston očekuje uskoro.

Žižić je zbog angažmana u Bostonu otkazao nastup za reprezentaciju Hrvatske na ovogodišnjem Eurobasketu i s budućim se suigračima priprema za skorašnje nastupe u NBA Ljetnoj ligi, u čemu će imati i pomoć hrvatskog trenera Darija Gjergje, koji je ove sezone po drugi put izabran za najboljeg trenera u Belgiji.

- Trebam još dosta toga naučiti, prilagoditi se na nova pravila. Naravno, želim nastaviti napredovati. Tek mi je 20 godina i vjerujem da mogu unaprijediti svaki detalj u svojoj igri. Radim svaki dan po nekoliko sati, pogotovo sada kada sam stigao u Boston, i uživam u tome - izjavio je Žižić tijekom priprema za nastup u Ljetnoj ligi.

Osmi je to Hrvat u NBA-u uz Bojana Bogdanovića (Washington Wizards), Darija Šarića (Philadelphia 76ers), Marija Hezonju i Damjana Rudeža (Orlando Magic), Dragana Bendera (Phoenix Suns), Ivicu Zupca (LA Lakers) i Justina Hamiltona (Brooklyn Nets).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti