Obavijesti

Sport

Komentari 7

Novi poduhvat sjajne Levačić: Borila se sa strujama pa je kompletirala 'trostruku krunu'!

Novi poduhvat sjajne Levačić: Borila se sa strujama pa je kompletirala 'trostruku krunu'!

Bristolski kanal specifičan je po tome što je dug 27 kilometara, ali na tom mjestu je druga najveća oscilacija plime i oseke na svijetu, preko 15 metara pa je stvarni osjećaj kao da je preplivala 40 kilometara

VIDEO

Životopis joj je prebogat brojnim postignućima koje neki daljinski plivači mogu samo sanjati, ali Dina Levačić (27) nastavlja probijati svoje granice i postavljati pred sebe nove izazove. Sjajna Dina je u srijedu poslijepodne preplivala Bristolski kanal i tako kompletirala originalnu 'trostruku krunu' koju čine La Manche, Sjeverni i Bristolski kanal.

Plivala je 9 sati, 51 minutu i 42 sekunde, u moru prosječne temperature 17.5 C, bez neoprena, samo u običnom kupaćem kostimu kako nalažu pravila preplivavanja.

I ovaj put se susrela s brojnim problemima koje je uspjela uspješno prebroditi. Bristolski kanal specifičan je po tome što je dug 27 kilometara, ali na tom mjestu je druga najveća oscilacija plime i oseke na svijetu, preko 15 metara pa je stvarni osjećaj kao da je preplivala 40 kilometara. Borila se sa strujama, na trenutak je dojam bio kao da pliva u mjestu, ali nije se predala. Ispunila je svoj cilj za koji se pripremala tjednima. 

Dina se tako može pohvaliti kako je preplivala modernu i originalnu 'trostruku krunu'. Moderna se sastoji od La Manchea, kanala Catalina i mostova Manhattana.

Pred njom su bile teške i naporne pripreme. Dok većina ljudi ne ulazi u more hladnije od 22 stupnja, Dina bez problema pliva na 12 Celzijusovih stupnjeva pored meduza i ostalih bića iz morskih dubina. Nezamisliva je to borba sa samim sobom i probijanje granica, ali od posebnog materijala satkana je Splićanka.

Neustrašiva Levačić već sada sklapa nove planove za budućnost, a tko zna, možda se da u novi poduhvat. Ideja je puno, samo fali financija da bi ih realizirali. Recimo, jedan stariji Francuz izmislio je projekt "Bijeg" u kojem pliva s otoka/zatvora, poput Alcatraza, i do sada ih je isplivao 43.

- Da, bilo bi to zanimljivo, da krenem s Golim otokom, pa Alcatrazom... Ako bi se našao sponzor koji bi bilo voljan platiti troškove, rado bih se okušala i u takvim izazovima - rekla nam je Dina u nedavnom intervjuu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!
JUNAK KOLA

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!

Plus+ Trebate pitati našega kapetana Matea Marića kako se sad osjeća, on je sad ozbiljno ugrozio bratu put do naslova prvaka. Ali i naš je Mara dugo feštao s nama, kakvo bi to bilo slavlje bez kapetana, kaže Mudražija
VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu