Sport

Komentari 2

Novi skandal u Americi: Vozaču Nascara ostavili omču u garaži!

Novi skandal u Americi: Vozaču Nascara ostavili omču u garaži!

Bubba Wallace zagovarao je zabranu zastave Konfederacije na stazama Nascara, a u nedjelju su u garaži njegove momčadi pronašli omču. Moguće da ju je ostavio netko iz samog sustava

izbio je novi skandal u sportu koji je dignuo Ameriku na noge. Pronađena je omča u garaži tima 43 za koji vozi jedini tamnoputi vozač Nascara Bubba Wallace (26) u Lincolnu u Alabami.

Dogodilo se to manje od dva tjedna nakon što je Wallace nagovarao poznatu organizaciju autoutrka da zabrani zastavu Konfederacije na svojim stazama.

"Ljuti smo i ogorčeni, ne možemo dovoljno izraziti koliko ozbiljno shvaćamo ovaj gnjusni čin. Pokrenuli smo istragu i učinit ćemo sve što možemo kako bismo identificirali odgovorne i eliminirali ih i sporta", poručili su iz Nascara i dodali:

"Nedvosmisleno smo rekli kako u Nascaru nema rasizma, a ovaj čin samo učvršćuje našu odlučnost da sport učinimo otvorenim i dobrodošlim svima."

Wallace nije uočio omču u garaži, nego član njegova tima koji je odmah o tome obavijestio Nascar, objavio je EPSN. I sam vozač je zgrožen.

"Gnjusni čin rasizma i mržnje ostavlja me nevjerojatno tužnim i služi kao bolan podsjetnik koliko moramo napredovati kao društvo i biti uporni u borbi protiv rasizma", napisao je na Twitteru.

"Posljednjih nekoliko tjedana dobio sam podršku ljudi širom Nascarove industrije, uključujući ostale vozače i članove tima iz naše garaže. Naš sport obavezao se pokrenuti stvarne promjene i pridobiti zajednicu koja prihvaća sve. Neće nas odvratiti odvratnim postupcima oni koji žele mržnju. Majka mi je rekla: samo vas pokušavaju uplašiti. Ovo me neće slomiti, neću se povući i nastavit ću zastupati u ono u što vjerujem", dodao je Wallace.

Najčitaniji članci