Sport

Komentari 2

Novitet na Australian Openu: Po prvi put bez linijskih sudaca!

Novitet na Australian Openu: Po prvi put bez linijskih sudaca!

Organizatori Australian Opena od ove su godine uveli određene promjene zbog kojih igrači više neće moći protestirati oko odluke gdje je loptica pala. Umjesto linijskih sudaca koristit će se ‘Hawk-eye' prošireni sustav

Ostalo je još svega nekoliko dana do početka Australian Opena koji se ove godine zbog pandemije korona virusa održava pod posebnim epidemiološkim mjerama.

POGLEDAJTE VIDEO: Đokovićev Mural

Osim što će ovaj Australian Open zbog Covid-19 protokola biti drugačiji, uvedene su i još neke promjene.

Ovo će biti prvi Grand Slam turnir u povijesti koji neće koristiti linijske suce. Usavršena je tehnologija elektroničkog donošenja odluka je li lopta završila u ‘autu’ ili je došlo do ‘prijestupa kod servisa’.

‘Hawk-eye' prošireni sustav već se godinama koristi na teniskim turnirima diljem svijeta, ali sada će se biti korišten u punom kapacitetu. 

Uzvici ‘Out’, ‘Foot Fault ili ‘Fault’ bit će unaprijed snimljeni glas koji je inkorporiran u sam sustav, a na terenu će biti samo glavni sudac, igrači i sakupljači loptica. 

Sigurno će nekim igračima i igračicama ova odluka biti olakšanje jer više neće morati protestirati zbog pogrešnih odluka, ali bi isto tako nezadovoljstvo sada moglo biti fokusirano na glavnog suca.

Na Australian Open omogućeno je 30.000 gledatelja, a turnir traje od 8. do 21. veljače.

 

Najčitaniji članci