Obavijesti

Sport

Komentari 31

Novo Cedevitino čudo: Veljko Mršić bolji od učitelja Repeše!

Novo Cedevitino čudo: Veljko Mršić bolji od učitelja Repeše!
1

Tjedan dana nakon što je šokirala Anadolu Efes u Istanbulu, Cedevita je ostvarila i drugu neočekivanu gostujuću pobjedu u Euroligi svladavši EA Milano 77-68 (35-30)

VIDEO

Košarkaši Cedevite skrojili su novo iznenađenje u Euroligi. Nakon trijumfa nad Anadolu Efesom u Istanbulu, izabranici Veljka Mršića srušili su i EA Milano 77-68 u Mediolanum Forumu, povezali treću pobjedu u svim natjecanjima te si bitno poboljšali izglede da prođu među 16 najboljih momčadi Europe.

- Nakon pobjede u Istanbulu došli smo u Milano s velikim očekivanjima. Držali smo se plana, utakmica je bila tijesna, ali nasreću uspjeli smo pobijediti - rekao je Mršić nakon utakmice.

Od samog početka bilo je jasno da Zagrepčani misle ozbiljno u posjetu kod bivšeg trenera Jasmina Repeše, koji je s Mršićem surađivao dvije sezone. Cedevita je nakon osam minuta vodila 15-7, a do prvog odmora imala 21-11. Talijani su serijom 7-0 u drugoj četvrtini došli na minus četiri, razliku koju su zadržali i do velikog odmora (35-30).

U trećoj četvrtini domaćin je još više stisnuo i preuzeo vodstvo serijom 8-0 (41-39), no Cedevita je odgovorila serijom 10-4 i nakratko vratila prednost prije novog domaćeg niza i vodstva 50-49 na ulasku u zadnjih deset minuta.

Milano je za tri minute četvrte četvrtine stvorio zalihu od pet poena, no presudnom se pokazalo rezdoblje između 33. i 37. minute koje je Cedevita dobila serijom 14-3 i povela 67-61. Dvjema tricama i jednim polaganjem na ulasku u zadnju minutu imala je i najvećih 12 poena viška koje je do kraja rutinski sačuvala.

Najraspoloženiji kod Zagrepčana bio je Miro Bilan sa 16 poena i šest skokova, a koš manje ubacio je James White uz sedam skokova. Dvoznamenkast učinak ostvarili su i Luka Babić (13 poena, pet skokova) te Marko Arapović (11 koševa, šest kokova). Kod Milana Alessandro Gentile ubacio je 19 koševa, a Hrvati Kruno Simon i Stanko Barać pogodili su 16 odnosno šest koševa.

- Čudesno, dobili smo puno samopouzdanja nakon pobjede u Istanbulu. Moramo igrati ovako i u nastavku - kazao je Luka Babić.

Olympiakos je na domaćem parketu dobio Limoges 75-49 te je zadržao vodstvo u skupini B s učinkom 3-1, a Laboral Kutxa nakon produžetka Anadolu Efes (92-90). Darko Planinić u redovima pobjedinka ubacio je četiri poena, a Dario Šarić na drugoj strani šest. Cedevita s omjerom 2-2 drži četvrto mjesto, posljednje koje vodi u drugi krug.

Nakon domaće utakmice protiv Mega Vizure u ABA ligi (nedjelja), Mršićevi izabranici u Euroligi dočekuju Laboral Kutxu (petak, 13. studenog, 20 sati).

Euroliga, skupina B, 4. kolo:

  • EA7-Emporio Armani Milano - Cedevita 68-77 (11-21, 19-14, 20-14, 18-28)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!
JUNAK KOLA

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!

Plus+ Trebate pitati našega kapetana Matea Marića kako se sad osjeća, on je sad ozbiljno ugrozio bratu put do naslova prvaka. Ali i naš je Mara dugo feštao s nama, kakvo bi to bilo slavlje bez kapetana, kaže Mudražija
VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu