Sport

Komentari 22

Povremeni 'vatreni' stigao je u Osijek i najavio: Želimo titulu!

Povremeni 'vatreni' stigao je u Osijek i najavio: Želimo titulu!

Želim s novim suigračima ostvariti nešto veliko, eto da budem i konkretan – osvojiti naslov prvaka, rekao je po dolasku u Osijek povremeni hrvatski reprezentativac Karlo Bartolec (26)

Osječane je napustio Igor Silva (24), a Mato Miloš (28) i Alen Grgić (26) dobili su veliku konkurenciju na desnom beku! Dok su to navijačima 'otkrili' malo ranije objavom Fifa kartice na društvenim mrežama, Osijek je sad i službeno potvrdio kako su potpisali trogodišnji ugovor s povremenim hrvatskim reprezentativcem Karlom Bartolecom (26)!

- Želio sam doći, čim sam čuo da postoji ta opcija. Bit će mi čast igrati za NK Osijek čiji je rejting u hrvatskom nogometu neupitan, a u posljednje vrijeme momčad se bori za najviše ciljeve. Siguran sam da je to zdrava sredina s velikim ambicijama. Želim s novim suigračima ostvariti nešto veliko, eto da budem i konkretan – osvojiti naslov prvaka! - jasan je Bartolec po dolasku u novi klu.

Svi papiri su već riješeni pa bi Karlo mogao biti u konkurenciji za europski ogled u pretkolu Konferencijske lige protiv bugarskog CSKA u Sofiji. Tako se Bartolec vratio u HNL nakon šest godina kada je iz redo va zagrebačke Lokomotive prešao u danski Nordsjaelland gdje se afirmirao kao desni bek i postao povremeni hrvatski reprezentativac.

Za „Vatrene“ je debitirao u prijateljskom ogledu s Jordanom na riječkoj Rujevici. Za danski je klub nastupio 97 puta te je zabio sedam golova uz 18 asistencija.  Potom je za 2,6 milijuna eura transferiran u Kopenhagen za čiju je momčad odigrao 60 utakmica, postigavši dva gola uz šest asistencija.

Bit će ovo pojačanje za momčad Nenada Bjelice koja ima ambicije plasirati se u Konferencijsku ligu, ali i opet poušati pomrsiti planove Dinamu u borbi za tron HNL-a.