Obavijesti

Sport

Komentari 34

Novo ruho Gorice: 'Ušminkani' i spremni za borbu za prvu ligu

Novo ruho Gorice: 'Ušminkani' i spremni za borbu za prvu ligu
7

Imamo mladu momčad koja je trebala napasti 1. HNL u idućih nekoliko godina, no mi smo već u vrhu, rekao je Nenad Črnko na predstavljanju klupskih prostorija

VIDEO

Krenuli smo 2009. godine s novim pogledima i vizijama. Pet godina poslije napravili smo velik posao, ali puno je još posla i ispred nas, rekao je predsjednik HNK Gorice Nenad Črnko.

Gorički drugoligaš javnosti je pokazao renovirane klupske prostorije i svlačionice, u koje je uloženo nešto više od 160.000 kuna. Klub financijski posluje vrlo uredno, igračima plaće ne kasne, momčad je u borbi za prvu ligu, a sad je i prvi dojam kad se dođe u klub upravo takav - prvoligaški.

- Ulaganje u klupske prostorije samo je finalna investicija. Ipak je ovo ogledalo kluba prema van, ovdje dolaze svi naši gosti, sve reprezentacije koje međunarodne utakmice igraju u Velikoj Gorici. I zato smo željeli urediti ovaj prostor, na kojem se nije gotovo ništa radilo od kad je stadion izgrađen. A bilo je to prije 27 godina - kaže predsjednik kluba.

Ulaganjima u infrastrukturu u ambicioznom goričkom drugoligašu nije kraj. Sljedeće na redu je postavljanje umjetne trave na pomoćno igralište, koje će koristiti prva momčad, ali i 320 dječaka iz omladinske škole. A nakon toga bi trebalo doći i do realizacije projekta "solarni stadion". Kao što smo već pisali, njemački investitori natkrili bi dvije tribine sa solarnim kolektorima, a u sklopu tog projekta Gorica bi dobila i reflektore. A to je jedino što Gorici fali u pokušaju da dobije licenciju za 1. HNL.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Na početku sezone formirali smo iznimno mladu momčad koja je u ovoj sezoni trebala odrastati pod vodstvom našeg trenera Ilije Lončarevića. Plan je bio da kroz iduće dvije ili tri sezone 'napadnemo' prvu ligu. No mi smo već sad u vrhu tablice, u borbi za prvu ligu... To nam je ipak došlo malo iznenada - priznao je Črnko.

Naime, čekajući njemačke investitore, odgađa se i ulaganje u reflektore. I jedini "problem" je previše uspješna momčad. Koja je, slikovito rečeno, brža od svjetlosti...

- Da, tako ispada - nasmijao se Črnko i nastavio:

- Ispunili smo sve uvjete za projekt 'solarni stadion', ali više ćemo o tome znati za malo više od mjesec dana, kad njemački investitori dolaze u Hrvatsku.

Uz sponzore, u klubu posebno zahvaljuju Županiji, ali i Gradu. Velikogorički gradonačelnik Barišić i njegovi suradnici jak su vjetar u leđa u pokušaju dovođenja prvoligaškog nogometa u Veliku Goricu.

- Dugo smo gradili ovo što danas imamo i ne želimo nepotrebno preskakati stepenice. Kad jednog dana uđemo u 1. HNL, ne želimo u njoj biti prolaznici, već stabilan prvoligaš. Hoće li to biti ove sezone, iduće, ili tek za dvije godine, to ćemo vidjeti. No zajedničkim snagama napravili smo jako puno već dosad, klub je na zdravim temeljima i naravno da je cilj otići korak naprijed - kazao je Ervin Kolarec, gorički dogradonačelnik i predsjednik klupske skupštine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram
Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska