Obavijesti

Sport

Komentari 2

Novosel: Mršić je sve bolji jer pita i prihvaća tuđe savjete...

Novosel: Mršić je sve bolji jer pita i prihvaća tuđe savjete...
3

Veljko Mršić dugo je djelovao kao neperspektivan trener, ali pobjedama u Istanbulu i Milanu je pokazao napredak. Ružno pače u hrvatskoj košarci polako postaje labud

VIDEO

Na početku sezone u Ciboni su se šalili da je od svih njihovih pojačanja najveće to što je Veljko Mršić ostao glavni trener Cedevite. Međutim, ružno pače trenerskog zanata u hrvatskoj košarci počelo je transformaciju u labuda.

- Najveći su problem oni koji misle da sve znaju i ništa ne pitaju. Mršić uči i usavršava se. Razgovarao sam s njim, sve shvaća i prihvaća, ali ima još puno prostora za napredak - kaže košarkaški guru Mirko Novosel.

Cedevita je iznenadila zadržavši Mršića kao trenera nakon što je u završnici prošle sezone mijenjao Jasmina Repešu dok je bio na bolovanju. Njegove trenerske referencije bile su nikakve. Od 2006. do 2007. kratko se blamirao na klupi Splita i Varesea, u Ciboni je 2012. izdržao manje od dva mjeseca nakon početka sezone, a Cedevita je prošle sezone imala toliko bolju momčad od ostatka domaće lige da bi vjerojatno bila prvak i bez trenera.

Međutim gostujućim pobjedama nad Efesom velikog Dude Ivkovića i Milanom dojučerašnjeg učitelja Jasmina Repeše pokazao je da Emil Tedeschi i društvo nisu pogriješili što su ga zadržali.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Dobro se razvija kao trener, ali to je proces, kao i kod stvaranja igrača. Razgovarali smo još prije Istanbula, pitao me što ne valja. Rekao sam mu: ‘Ništa, jer si zadržao mnoge stvari otprije’. Savjetovao sam mu i da Bilana koristi bliže košu - kaže Novosel.

I Mršić i igrači ističu kemiju kao ključ posljednjih uspjeha, uz samopouzdanje koje je nabujalo nakon slavlja u Istanbulu. A sve se poklopilo s otkazom Tomislavu Zubčiću, ali i ozljedom Luke Žorića. I dok Zubčić sigurno više neće remetiti kemiju momčadi, njegova zamjena (Amerikanac Henry Walker) i oporavljeni Žorić bi mogli.

- Vidjet ćemo kako će momčad reagirati - rekao je Mršić nakon utakmice u Milanu.

Ali Novosel vjeruje u njega i želi mu sve najbolje jer je za njega jako dugo vezan.

- On je prvi igrač koji je došao iz našeg internata u Ciboni, zato mi je uvijek bio posebno drag - rekao je Novosel.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub