Obavijesti

Sport

Komentari 2

O. Hitzfeld: Hrvatska nije trebala igrati s rezervama

O. Hitzfeld: Hrvatska nije trebala igrati s rezervama
1

Uoči polufinalnoga dvoboja protiv Turske u Baselu njemački mediji evociraju i sudbinu hrvatske reprezentacije

VIDEO

Kolumnist Kickera, proslavljeni trener Ottmar Hitzfeld, zanimljivo je primijetio da su iz natjecanja ispale momčadi, koje su se drznule na jednoj utakmici postaviti – rezervni sastav.
- U polufinale su se probile čak tri drugoplasirane momčadi i samo jedan pobjednik skupine. Španjolci su jedini pobjednici iz prvoga dijela natjecanja, koji su prošli u polufinale. Zanimljivo je da su preostala tri pobjednika skupina - Hrvati, Nizozemci i Portugalci - morali kući. A zajedničko tim trima momčadima je to što su u posljednjoj utakmici u skupini igrali s rezervnim postavama. Očito se to pokazalo pogrešnim potezom. Mislim da bi profesionalni nogometaši na ovako visokoj razini natjecanja morali svaki treći dan igrati utakmicu, jer u protivnom izgube onu pozitivnu napetost i ritam. Iako, moram reći da sam kao klupski trener bio sklon upravo rotacijama igrača - istaknuo je Hitzfeld.
Napadač njemačke reprezentacije, Lukas Podolski, u najavi je polufinala domrtnuo da mu je bilo posve svejedno hoće li im suparnik biti Hrvatska ili Turska. Dio javnosti želio je Hrvate u polufinalu, kako bi im se „elf“ imao priliku revanširati za poraz u Beču. Dio je, pak, želio Turke.
- Potpuno mi je bilo svejedno, glavno je ući u finale. Unatoč svemu, već smo izravnali račun protiv Hrvata: oni su ispali, mi smo u polufinalu, gotovo!
U istom je broju Kickera gostovao i novinar švicarskog Berner Zeitunga zaključivši da je ispdanjem Portugala i Hrvatske ovaj Euro pokazao da ne pobjeđuje momčadi koje igraju najljepši i najatraktivniji nogomet, već momčadi koje su pragmatične i i imaju najviše sreće. Austrijski SportWoche tekst o ispadanju Portugala, Hrvatske i Nizozemski naslovio: „Pomor favorita“.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu