Obavijesti

Sport

Komentari 3

Obala Bjelokosti protiv Gane, prijateljska u sjeni kvalifikacija

Obala Bjelokosti protiv Gane, prijateljska u sjeni kvalifikacija
1

U srijedu je Gana kod kuće preokrenula rano vodstvo Obale Bjelokosti i slavila, no jasno je da je za obje reprezentacije važnija nedjelja i kvalifikacije za SP 2014.

VIDEO

Gana i Obala Bjelokosti u nedjelju igraju kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo, no prije toga odlučili su u srijedu i petak odigrati snažne prijateljske međusobne susrete. U srijedu je Gana u Kumasiju stigla do minimalne pobjede iako su gosti preko Zahouda stigli do ranog vodstva već u sedmoj minuti. 

Gana je do kraja utakmice uz nadahnutog Yakubu Mohameda preokrenula rezultat i oduševila vlastite navijače. Dva kola prije kraja kvalifikacijske skupine Gana ima bod manje od Zambije koju ugošćuju u posljednjem kolu, no prije toga moraju bezbolno proći gostovanje kod Lesotha koji je njihovim glavnim rivalima kod kuće već otkinuo bod.

U Gani je najveća novost priključenje braće Ayew pod nacionalni stijeg, a to je razveselilo i kapetana Gyana Asamoaha:

- Kada govorim o ekipi Gane moram reći da zajedništvo znači mnogo i zato smo sretni što su braća Ayew s nama. Oni su igrali prije u momčadi i napravili pauzu, stoga nam je drago da su ponovno natrag.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pretpostavlja se da će izbornik Kwesi Appiah u ovom susretu odmoriti ključne igrače poput Gyana Asamoaha, Sully Muntarija i Wakasa Mubaraka. Od igrača koji su u posljednje vrijeme bili priključeni reprezentaciji Appiah za ovo okupljanje nije pozvao braniče Mensaha Pantsila i Vorsaha, veznjake Annana, Dereka Boatenga i Kevina Princea Boatenga, te napadača Warisa.

Za razliku od Gane koja je pred imperativom pobjede nad Lesothom u sljedećoj rundi kvalifikacija, Obala Bjelokosti mnogo mirnije ulazi u završnicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Naime, pred završna dva kola imaju četiri boda prednosti nad rivalima i nedjeljnom pobjedom nad Tanzanijom mogu i matematički osigurati prvo mjesto skupine.

Izbornik Sabri Lamouchi u ovom susretu ne može računati na mladog Abdula Razaka koji igra za Manchester City, te na Jean-Jacques Gossa koji igra za Mersin budući da je ovaj dvojac poslan kući nakon međusobnog obračuna na treningu. Pretpostavlja se da će u ovom susretu Lamouchi odmoriti i ključne igrače poput Yaye Tourea, Wilfrieda Bonya i Cheica Tiotea. Lamouchi za ovo okupljanje nije pozvao Galatasarayev poznati dvojac Ebouea i Drogbu, te veznjaka Abdul Kader Keitu.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Nogomet, prijateljska utakmica:

Gana - Obala Bjelokosti (18 sati)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi