Obavijesti

Sport

Komentari 0

Obitelj mu je na prvom mjestu: Federer odustao od ATP Cupa

Obitelj mu je na prvom mjestu: Federer odustao od ATP Cupa
1

Federerova odluka da se povuče znači da Švicarska ne može sudjelovati na ovom natjecanju koje će se igrati od 3. siječnja do 12. siječnja. Sada se šest drugih država može plasirati na ovo natjecanje

VIDEO

Roger Federer objavio je u srijedu kako se povlači s inauguralnog ATP kupa koji se igra u Australiji u siječnju sljedeće godine kako bi proveo više vremena s obitelji. 

Pokretanje videa...

00:15

Federerova odluka da se povuče znači da Švicarska ne može sudjelovati na ovom natjecanju koje će se igrati od 3. siječnja do 12. siječnja. Sada se šest drugih država može plasirati na ovo natjecanje, na temelju rankinga njihovih najboljih igrača na ATP ljestvici.

- S velikim sam žaljenjem odlučio se povući s novog natjecanja ATP kupa- kazao je Federer, trenutačno treći tenisač svijeta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Federera ćemo opet gledati na RG-u: Da, u mom programu je
Federera ćemo  opet gledati na RG-u: Da, u mom programu je

- Nakon dugih rasprava s obitelji i sa svojim timom o godini koja slijedi odlučio sam da će dodatna dva tjedna kod kuće biti jednako korisna za moju obitelj i za moj tenis. Boli me što neću biti dio najuzbudljivijeg novog natjecanja na kalendaru, ali to je ispravna odluka ako želim nastaviti igrati dulji period na  ATP Touru.

ATP kup, čiji je nagradni fond 15 milijuna dolara, igrat će se u tri australska grada Brisbaneu, Perthu i Sydneyju.

Na natjecanje se plasiralo 18 država nakon prvog roka u rujnu, dok je Australija kao domaćin dobila pozivnicu Još šest država bit će dodano nakon drugog roka 13. studenog.

Države će biti podijeljene u šest skupina po četiri u grupnoj fazi, a pobjednici skupina i dvije najbolje drugoplasirane prolaze u finale ATP kupa u Sydneyju. U svakoj fazi natjecanja igraju se po dva pojedinačna meča i jedan u parovima.

Hrvatska, koju predvode njena dva najbolja tenisača Borna Ćorić i Marin Čilić, u skupini je E s Austrijom i Argentinom, odlučio je ždrijeb održan u rujnu.

Svoj nastup su dosad potvrdili prvi tenisač svijeta Srbin Novak Đoković te drugi tenisač svijeta Španjolac Rafael Nadal. (dk)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića