Sport

Komentari 10

Objasnila zašto Novak urla na Hrvata: Goran je njegov najveći protivnik, treba mu ta energija

Objasnila zašto Novak urla na Hrvata: Goran je njegov najveći protivnik, treba mu ta energija

Imam osjećaj kako Novak želi stvoriti napetost kako bi se oslobodio pritiska. U jednom trenutku on kaže ‘Dobro si to rekao, Gorane‘, a odmah zatim pita ‘Što želiš od mene‘, rekla je

Srpski tenisač Novak Đoković (35) u finalu Australian Opena svladao je Grka Stefanosa Tsitsipasa te uzeo 22. Grand Slam u karijeri izjednačivši se s Rafaelom Nadalom. 

Đoković se tijekom meča nekoliko puta izderao na svog trenera Gorana Ivaniševića, a nakon jednog poena urlao je govoreći: 

- Ne mogu, vidiš li!? Ne mogu, ubij me! Vidiš li? Vidiš li kad ovdje stanem? Vidiš li? - na što mu Ivanišević ništa nije odgovorio. Nije se Novak tu zaustavio te mu se kasnije ponovno obratio bijesnim tonom: 

- Treći put te pitam, kaži! - a ovaj put mu je trener odgovorio: 

- Ne čujem te! - kazao je slegnuvši s ramenima. 

Umirovljena njemačka tenisača podrijetlom iz BiH, Andrea Petković (35), koja je tijekom karijere došla do 9. mjesta na WTA listi, ponudila je zanimljivo mišljenje oko Novakovog ponašanja prema hrvatskoj legendi. 

"Dok sam gledala Novaka u posljednja dva tjedna kada je vjerojatno igrao najbolji tenis u svojoj karijeri razmišljala sam o nekim stvarima. Njegova najveća snaga su njegove oči, on vidi loptu prije bilo koga drugog - i njegova prilagodljivost. On se može prilagoditi svim uvjetima, podlozi i protivniku. Treba biti defenzivan? Bit će. Treba igrati agresivno? Igrat će. Treba uzvratiti kontra-napadom? Uzvratit će", napisala je Petković na Twitteru te nastavila: 

Australian Open

"Jako mi je zanimljivo nešto što mi je Boris Becker nedavno rekao: Novak je poput vode, nikada ga ne možeš uhvatiti. Fascinantno ga je gledati svih ovih godina. On je očigledno mentalno jak, fizički spreman i sve ostalo, ali njegova prilagodljivost ga čini nemogućim za pobijediti jer protivnik nikada ne zna kako će Novak izgledati". 

Nakon pohvala srpskog tenisaču, Petković je upitala pratitelje: 

"Ponekad mi se čini da je njegov najveći protivnik Goran. Što vi mislite?"

"Često se čini da on želi neku reakciju iz trenerskog boksa. Čuli smo ga kako kaže ‘Ustani‘ ili ‘Zašto mi ništa ne govoriš‘. Očigledno nešto očekuje. Ponekad bude i sarkastičan pa kaže Goranu kako mu je rekao da zatvori backhand na servisu, a onda protivnik servira na forehand", rekla je Petković pa zaključila: 

"Imam osjećaj kako Novak želi stvoriti napetost kako bi se oslobodio pritiska. U jednom trenutku on kaže ‘Dobro si to rekao, Gorane‘, a odmah zatim pita ‘Što želiš od mene‘ ili ‘Ustani, što se događa? Je li spavaš?‘. Izgleda kako Novak treba takvu energiju i napetost".

Australian Open - Men's Singles Final

Najčitaniji članci