Obavijesti

Sport

Komentari 5

Obradović: Bogdanović mi je obećao da će ostati u Feneru

Obradović: Bogdanović mi je obećao da će ostati u Feneru
3

'Bogdanović je mlad igrač i još ima prostora za napredak, NBA mu neće pobjeći, može otići tamo i za godinu ili dvije. Tom mi je prilikom rekao da će ostati u Feneru'

VIDEO

Uz dužno poštovanje svima ostalima, najzanimljiviji europski košarkaški transfer ljeta je odlazak trofejnog srpskog trenera Željka Obradovića u Fenerbahče. Za nesumnjivo astronomsku visinu ugovora (spekulira se o 6 milijuna eura!) nismo pitali, ali smo morali pitati zašto se njegov odlazak u NBA nije realizirao.

- Nema se tu što skrivati, nitko nikakvu konkretnu ponudu nije dao. Ne govorim samo o sebi, nego i o drugim kolegama trenerima iz Europe, kada kažem da će prva takva ponuda biti prekretnica u košarkaškim odnosima NBA i Europe. Za sada još uvijek nema hrabrosti u NBA organizacijama da bi se ponudilo mjesto prvog čovjeka struke nekom europskom treneru.

Dolazak u Fener i to nakon sezone odmora, nesumnjivo je vezan uz najviše rezultatske ciljeve. Turski košarkaški klubovi godinama ulažu ogroman novac, a da ništa specijalno na europskoj sceni nisu napravili.

- Pa sigurno nisam otišao u Fener da bih se zadovoljio osrednjim dometima... To ne bi bilo dobro ni za klub niti za mene. Ali, isto tako sam u prvom redu otišao raditi kao što sam radio i u prethodnim klubovima, bez posebnog pritiska. U sportu postoje različite vrste pobjeda, mislim da bi za početak bilo odlično kad bi navijači Fenera, a kažu da ih ima 30 milijuna, prepoznali ono što radimo, poistovjetili se s time i kad bi ih barem 13-14 tisuća dolazilo na naše utakmice. To mi je prvi cilj i to bi mi bila prva pobjeda. Posljednjih dana bavim se slaganjem momčadi, nešto je igrača ostalo pod ugovorima, nešto ih je otišlo, neki imaju klauzule da mogu otići. Tek kad sastavimo momčad i izađemo na parket kako bismo trenirali, razgovarat ćemo o konačnim rezultatskim dometima. U Turskoj postoji pravilo da u svakoj momčadi mora biti sedam domaćih igrača i to je ozbiljan ograničavajući faktor. Često se neki od tih igrača, koji praktički imaju zagarantirano mjesto u momčadi, zadovoljavaju sjedenjem i nemaju motiva pokušati učiniti nešto više. A ja nisam trener koji će tolerirati takvo ponašanje - rekao je Obradović.

Naš reprezentativac Bojan Bogdanović ima ponudu Netsa i klauzulu da može otići iz Fenera uz odštetu.

- S Bojanom sam obavio samo jedan, ali kvalitetan razgovor. Rekao sam mu 'ne idi u NBA samo da bi išao, idi u NBA, ako misliš da ćeš imati prilike za igru', baš kao što bih rekao svakom igraču koji je u takvoj situaciji. Apsolutno je razumljiva želja košarkaša da idu u NBA, što svi vide kao neku krunu svojih karijera i potvrdu kvalitete, ali nije dobro ako se unaprijed mire sa statusom promatrača. Bogdanović je mlad igrač i još ima prostora za napredak, NBA mu neće pobjeći, može otići tamo i za godinu ili dvije. Tom mi je prilikom rekao da će ostati u Fenerbahčeu i da se veseli našoj budućoj suradnji, vjerujem da se u međuvremenu ništa nije promijenilo - završio je Obradović.

Netsi i službeno odustali

Glavni menadžer NBA momčadi objavio je da odustaju od Bojana ove godine jer nije dogovorena odšteta. Vrlo vjerojatno će u Netse idućeg ljeta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu