Obavijesti

Sport

Komentari 1

Obrane su u prvom planu u važnoj utakmici doigravanja

Obrane su u prvom planu u važnoj utakmici doigravanja
1

Gostujućem klubu je i upitan nastup najboljeg igrača, sve će to dovesti do manjeg broja koševa. Panathinaikos i Panionios prvu utakmicu su odigrali ispod 150 poena

VIDEO

Kako se i očekivalo prvi susret Panathinaikosa i Panioniosa obilježile su čelične obrane koje su zaštitni znak obiju momčadi. Vidjeli smo utakmicu ispod 150 poena premda su oba sastava, a posebno Panathinaikos, imali vrhunske postotke šuta iz igre. PAO je za tri poena šutirao čak 55%, a prednjačio je ponovo odlični Ramel Curry sa četiri trice iz pet pokušaja, čime se primaknuo postotku od 70% za tri poena otkako je došao u Panathianikos, što je gotovo nestvarno. Ipak kao i obično utakmicu je za PAO dobila obrana, a šut je samo pripomogao.

- Jako smo respektirali Panionios jer su nas oni uostalom i svladali već jednom ove sezone. Obranu smo igrali na najvišoj razini jer smo znali da su oni jako opasni ako uđu u svoj ritam. Ta obrana nam je dala jako puno samopouzdanja i onda smo pogađali šuteve u napadu - zaključio je trener Pedoulakis.

U pravu je strateg Panathinaikosa jer je njegova momčad ove godine redovito igrala po tom sistemu da ako funkcionira obrana u napadu se igra puno lakše. Dovođenjem Currya dobili su još jednog igrača koji kreira situacije za suigrače i to im je nedostajalo. Sada je PAO u stanju napadati sa svih strana, posebno dok je Schortsanitis u igri. No i dalje Pedoulakis inzistira na svojoj filozofiji:

- Samo obrana. Ako smo defanzivno na nivou, onda nećemo imati problema. I obrnuto vrijedi naravno. Panionios je mlada i ambiciozna momčad i sigurno se neće predati u ovoj seriji, prema tome u drugoj utakmici moramo biti još bolji ako želimo do pobjede.

Određeni problem je za PAO u prvom susretu predstavljala poluprazna dvorana koja je razočarala predsjednika kluba. Panionios očito nije magnet za publiku, a kada je u OAKA Areni koja prima 20.000 gledatelja, svega nekoliko tisuća navijača ona djeluje  - prazno. No to nije bio problem igračima Panathinaikosa u prvom susretu, pa se ni sada ne bi na to trebalo osvrtati previše.

Prvi susret je potvrdio činjenicu da se ovdje igra iznimno spora košarka u kojoj se ni sa sjajnom šuterskom večeri  ne može otići u "over". Svaka momčad je imala po 70-ak napada u utakmici i to je jako spor tempo kojeg smo gledali u njihovim ogledima i u regularnom dijelu, a gledat ćemo ga nedvojbeno i do kraja serije jer nijedna momčad ne zna igrati drugačije.

Zanimljivo je da je trener gostiju bio izuzetno nezadovoljan upravo obranom, koja je inače najjača strana Panioniosa. No u trećoj četvrtini  su njegovi košarkaši primili čak 30 poena i Sferopoulos je morao odreagirati:

- Šetali smo se u obrani i to je nedopustivo. Imam osjećaj da smo prelako poklonili Panathinaikosu ovu pobjedu. Ukoliko želimo biti konkurentni moramo puno kvalitetnije odigrati u obrani u drugom susretu. Imamo puno veće ambicije od toga da budemo gledatelji u ovoj seriji.

Gledatelj bi u drugoj utakmici mogao biti najbolji igrač i strijelac Panioniosa, Nikos Pappas (17,5p + 3,9sk + 3,1 as) koji je obolio od gripe i njegov je nastup u današnjem susretu iznimno upitan. Bez njega bi napad Panioniosa bio u praktički nemogućoj situaciji jer je i ovako imao ogromnih problema sa obranom Panathinaikosa.

Podsjetimo prva dva susreta ove sezone završila su na 119, odnosno 136 poena, dok je ova prva utakmica doigravanja završila sa 145 poena uz vrhunski postotak šuta obiju momčadi. Obzirom da je Panionios taj koji je defanzivno podbacio, njihov trener je danas stavio dodatni naglasak na obranu i danas se može očekivati da će oni odlični postotci šuta Panathinaikosa pasti. 

S druge strane jako je upitan nastup najboljeg strijelca gostiju koji je primjerice u prvom susretu postigao četiri trice, ali ni to nije bilo dovoljno Panioniosu da zabije više od 61 poena. Iz svega navedenog kao logičan zaključak se nameće činjenica da nas ovdje čeka nova velika borba obrana i utakmica na malom broju poena.

Prognoza: Zbroj poena (sa prod.) 145,5 tip: manje

Prvi susret je prošao sa "pola koša", ali to nije razlog da se opet ne uzme ova margina. Naime u prvom susretu je Panionios potpuno podbacio u obrani koja je najjači dio njihove momčadi. Dozvolili su Panathinaikosu čak 84 poena, pri čemu je PAO šutirao skoro 60% za tricu što je nerealno. Panionios će danas sigurno podići nivo obrane, jer podsjetimo na 17 uzastopnih utakmica prije ove posljednje nitko im nije zabio 80 poena, a pritom su igrali i sa Olyem i sa PAO-m. 

Panathianikos je prije svega defanzivno orijentirana momčad i tome će se okrenuti i danas. U prvom susretu su Panionios zadržali na svega 61 poenu, a danas bi im trebalo biti i lakše jer je gostima upitan nastup najboljeg strijelaca Pappasa. Kada dodamo tome da su susreti u regularnom dijelu završavali na 119 i 136 poena, a čak je i prva utakmica doigravanja uz nestvarni šut Panathinaikosa ostala u underu, te tome spomenemo da se broj napada svake momčadi u tim susretima držao na oko 70, što je iznimno sporo, jasno je da sve govori u prilog utakmice koja mora ostati u underu na ovoj margini. 

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu