Obavijesti

Sport

Komentari 21

Obregon od prve minute, Tadić očekuje taktičko nadmudrivanje

Obregon od prve minute, Tadić očekuje taktičko nadmudrivanje
6

Njihovi najopasniji igrači su veznjak Eriksson i napadač Asoro. Igraju 4-3-3 i agresivna su momčad koja svake sezone mijenja samo 1-2 igrača. Hoću da u Stockholm idemo s bar golom prednosti, kaže Tadić

VIDEO

Još je jedan dan ostao do ovosezonske europske premijere Rijeke. Četvrtak, 20 sati i 30 minuta, 2. pretkolo Konferencijske lige, švedski Djurgarden na Rujevici.

POGLEDAJTE VIDEO Haris Vučkić: Ono što nas veže

Kuriozitet je da sa švedskom momčadi nije došao ama baš niti jedan predstavnik medija, a unatoč veliko broju Šveđana u gradu, njih 412 će moći na tribine. Rijeka nema veza s prodajom ulaznica gostujućim navijačima, oni su svoje ulaznice za Rujevicu kupovali preko svog kluba, u Švedskoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na stadion se može ući sat i pol prije utakmice, od 19 sati, i iz HNK Rijeka apeliraju da navijači zaista i dođu što ranije te izbjegnu gužve u posljednji tren. Očekuje se cca. 6 tisuća gledatelja na stadionu kapaciteta 8.300.

Tadić: Tri boda, 'clean sheet' i ja idem iz Šibenika prezadovoljan
Tadić: Tri boda, 'clean sheet' i ja idem iz Šibenika prezadovoljan

- Pozdrav svima, nadam se da ste dobro. Mi jesmo. Očekujemo zahtjevnu utakmicu. Dobar je taj protivnik koji nas čeka, najteži kojeg smo mogli dobiti u ovoj fazi, ali mi vjerujemo u sebe, a pobjeda u Šibeniku donijela nam je dragocjenu mirnoću i samopouzdanje - pričao je šef struke Dragan Tadić na press-konferenciji.

- Oni su usred sezone, mi tek počinjemo i naravno da nam treba vremena da dođemo do visoke razine automatizma u igri, posebno što se tiče igre prema naprijed. Zadovoljan sam kako igramo u obrani, Šibenik nam je prošle subote napravio samo jednu šansu.

Hrvatska javnost baš i ne zna koja je prava snaga švedske momčadi.

- Šest utakmica Djurgardena smo pogledali. Igraju 4-3-3, agresivno, dugo godina su zajedno. Motor ekipe im je kapetan Magnus Eriksson, iskusni veznjak. Svake godine prodaju jednog-dva igrača i dovedu dobre zamjene. Dakle; dobri su, ali sigurno nisu nepobjedivi. Razgovarao sam i s jednim poznatim kolegom koji godinama radi u Švedskoj. Djurgarden nije momčad koja nabija loptu nego vole igrati nogomet. Uz Erikssona posebno opasan je i napadač Joel Asoro.

Jorge Obregon u deset minuta objasnio zašto nosi 'devetku'
Jorge Obregon u deset minuta objasnio zašto nosi 'devetku'

Gol u gostima više nema dodatnu vrijednost, na Rujevici se igra tek prvo poluvrijeme. Dakle ne treba očekivati Rijeku koja srlja i ide isključivo na prednji pogon.

- Mislim da nas čeka taktičko nadmudrivanje. Moramo biti agresivni, u punoj koncentraciji od prve do posljednje sekunde i pokazati gard kojim ćemo se nametnuti. Oni daju skoro tri gola po utakmici, raznovrsni su napadački, igraju visoki presing... Ozbiljna i opasna momčad. Oni kažu da smo mi favoriti? Njihova prednost sigurno je natjecateljski ritam. Ja mislim da je, ovako 'na papiru', situacija 50:50.

Švicarski stoper Nikita Vlasenko koji je tek došao iz Juventusa ima pravu nastupa protiv Šveđana.

- Vlasenko je s mladom ekipom Juventusa odradio 30 treninga, ali s nama je samo dva dana pa ćemo ga podrobnije vidjeti nakon Djurgardena, sad je apsolutni fokus na ovu strahovito bitnu utakmicu.

Rijeka je u gostima na Šubićevcu pobjedila Šibenik 1:0

Jorge Obregon je u Šibeniku donio preokret i pobjedu.

- Obregon igra sutra. Eto, to je ono iz prvog sastava što ću vam reći - smijao se Tadić i u jednakom stilu dodao 'Labrović? Ne znam, moram pričati s trenerom vratar Mrčelom, a mislim da je logično i da će igrati igrač koji je na press-konferenciji sa mnom'.

Uz šefa je u press-centru, u zaista sjajnom ozračju, sjedio crnogorski sprinter s lijevog boka, Andrija Vukčević.

- Jako teška i zahtjevna utakmica je pred nama. Imamo sjajnu atmosferu i u klubu, i u momčadi i u gradu. Navijači su nam stvarno 12. igrač, a mi smo prepuni motiva. Želimo steći prednost za uzvrat jer oni su domaćinska ekipa i trebamo u Stockholm s barem golom prednosti. Zajedništvo u momčadi je zaista fantastično, novi dečki odmah su se uklopili i svi smo jedva čekali ovo, europsku utakmicu. To vam je to. Jedva čekamo istrčati sutra! - rekao je Vukčević.

Zapo?ela prodaja ulaznica za doma?e utakmice HNK Rijka
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub