Sport

Komentari 0

Odbojkaši Mladosti angažirali Brazilca Gabriela Franca

Odbojkaši Mladosti angažirali Brazilca Gabriela Franca

Nevjerojatno je brz i skočan, oduševio nas je sve na prvim treninzima, i nas u stožeru kluba, ali i sve igrače. Svi su ga s oduševljenjem prihvatili, dobio je odmah i nadimak Stipe, rekao je Antunović

U Domu odbojke na Savi ne sjede skrštenih ruku. Još pred početak ove sezone, kada je bilo jasno da srpski odbojkaš Konstantin Čupković odlazi u katarski Al Arabi, krenuli su u potragu za njegovim nasljednikom.

I pronašli su ga u kvalitetnom primaču-pucaču iz Brazila, 25-godišnjem 194 cm visokom Gabrielu Francu koji je do nedavno igrao u Brazilu, u momčadi AVP Palmas, no godinu prije, u sezoni 2020/21. nastupao je za španjolsku Santanderinu, pa je donekle stekao europsko iskustvo.

Zbog određenih problema oko papirologije i licenciranja nisu ga u Mladosti uspjeli registrirati za kvalifikacije CEV Lige prvaka o čemu je sportski direktor mladostaša Darko Antunović rekao.

Prvi susret 2. kruga kvalifikacija za Ligu prvaka: HAOK Mladost - VK Karlovarsko

- Trebalo je neko vrijeme da ga registriramo, bilo je dosta administrativnih poslova i samo za jedan dan smo promašili licencu za uzvratni susret drugog kola kvalifikacija Lige prvaka u Češkoj, koji smo na kraju izgubili 2-3. Uvjeren sam da smo ga imali na dispoziciji u tom susretu da bi prošli momčad Karlovarskog i plasirali se u posljednje pretkolo kvalifikacija za Ligu prvaka. No, što je tu je, s njim smo dobili veliko pojačanje koje će nam i te kako koristiti kako u domaćoj Superligi tako i u susretima CEV kupa u kojem nastavljamo natjecanje, te u Srednjeeuropskoj MEVZA ligi.

Prema riječima Darka Antunovića, doista se radi o klasnom igraču.

- Nevjerojatno je brz i skočan, oduševio nas je sve na prvim treninzima, i nas u stožeru kluba, ali i sve igrače. Svi su ga s oduševljenjem prihvatili, dobio je odmah i nadimak Stipe. Potpisali smo ga do kraja sezone, uz opciju produženja ugovora  rekao je. 

Gabriel Franca je, pak, nakon prvih nekoliko dana u Zagrebu pozitivno reagirao na dolazak u Mladost.

»Jako mi se sviđa ovdje, i to baš sve, od dvorane, svih u klubu, do grada. Kada mi je menadžer predložio dolazak u Mladost najprije sam se informirao o toj sredini i uvidio da se radi o velikom klubu svijetle tradicije pa sam odmah pristao. Čast mi je nositi dres tako velikog kluba i nadam se da ću opravdati igrama njihovo povjerenje«.

Najčitaniji članci