Obavijesti

Sport

Komentari 6

Odbojkaši u karanteni: 'Ako me išta brine, to je situacija u RH'

Odbojkaši u karanteni:  'Ako me išta brine, to je situacija u RH'
6

Hrvatski odbojkški reprezentativci našli su se u karanteni. Države u kojima igraju ostale su pogođene velikim brojem oboljelih od korona virusa. Za 24sata opisuju svoje dane u samoizolaciji

VIDEO

Iz Italije i Slovenije javljaju nam se hrvatski odbojkaši, članovi reprezentacije i inozemni igrači koji su zbog korona virusa ostali van Hrvatske u kućnoj karanteni.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:07

Marko Sedlaček, igrač talijanskog Vero Volley Monze nalazi se u kućnoj izolaciji u Italiji. Njegov klub natječe se u Superligi, a potivnici su im poznata imena kao što su Civitanova i Modena. Odigravanje najatraktivnije odbojkaške lige kao i ostalih sportskih natjecanja morat će na kraću pauzu. 

- Policija na ulicama zaustavlja aute i traži dokument koji su dobili svi građani. S njim potvrđujemo da idemo na posao ili u najbliži dućan. Ja izlazim samo do dvorane koja je udaljena pet minuta od doma ili do dućana - rekao je Marko. 

Širenje po Serie A: Srbin iz Fiorentine pozitivan na koronu
Širenje po Serie A: Srbin iz Fiorentine pozitivan na koronu

- Dvorana u kojoj treniramo otvorena je samo za prvu ekipu i denzificira se nakon svakog treninga. Nitko od suigrača nije zaražen. Živimo u blizini i družimo se konstantno. No, u dućanima je posebna priča. Čekaš vani u redu i tek kad netko izađe, drugi može ući. Kada napokon dočekaš svoj red, možeš u miru kupovati. Na blagajni stvari na traku stavljaš kada onaj ispred tebe plati i i ode - dodao je. 

Pauza u Markovom klubu službeno traje do 3. travnja nakon koje nastavljaju s utakmicama.

U susjednoj Sloveniji za Calcit Kamnik igra Ivan Mihalj. On i Sedlaček suigrači su u hrvatskoj reprezentaciiji te se trenutno nalaze u sličnoj situaciji.

- U karanteni sam od srijede s obitelji. Što se tiče prvenstva još uvijek čekamo obavijest o nastavku. Nije nam dozvoljen pristup dvorani iako nitko iz kluba nije zaražen. Dobro smo upućeni u situaciju. Stanje u gradu je kao što mediji prenose, kaotično - kaže Mihalj. 

Ivan i Marko svoje dane u karanteni provode jednako, gledajući filmove.

- Svo slobodno vrijeme provodimo u stanu kako bismo se maksimalno zaštitili. Igramo društvene igre i slažemo lego kockice s našom curicom, a večer iskorištavamo za gledanje filmova - rekao nam je Mihalj koji se u karanteni nalazi sa ženom i djetetom. 

Italija: Preko 20.000 oboljelih, broj umrlih je manji nego jučer
Italija: Preko 20.000 oboljelih, broj umrlih je manji nego jučer

Po pitanju povraka u Hrvatsku još ne znaju ništa. Za to bi trebali dobiti posebnu dozvolu. 

- Iskreno nije me strah virusa, ako me išta brine, to je situacija u Hrvatskoj, nadam se da se ovako nešto neće dogoditi i kod nas - rekao je Sedlaček.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'