Obavijesti

Sport

Komentari 0

Odermatt slavio u posljednjem veleslalomu sezonu, Zubčić 14.

Odermatt slavio u posljednjem veleslalomu sezonu, Zubčić 14.
4

Zubčić je nakon 20. mjesta u prvoj vožnji iskoristio činjenicu da je u drugoj startao kao treći i s ukupno četvrtim vremenom finalne vožnje na kraju završio na 14. poziciji i među osvajačima bodova

Švicarac Marco Odermatt pobjedom i u završnom veleslalomu sezone na završnici Svjetskog kupa u Meribelu potvrdio je svoju nadmoć, a najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić je osvojio novih 18 bodova zahvaljujući 14. mjestu.

Potvrda loše forme: Zubčić tek 20., vodi Švicarac Odermatt
Potvrda loše forme: Zubčić tek 20., vodi Švicarac Odermatt

Zubčić je nakon 20. mjesta u prvoj vožnji iskoristio činjenicu da je u drugoj startao kao treći i s ukupno četvrtim vremenom finalne vožnje na kraju završio na 14. poziciji i među osvajačima bodova.

FIS Alpine Ski World Cup - Men's Giant Slalom

Marco Odermatt je u proljetnim uvjetima uspio izvesti dvije odlične vožnje, drugoplasiranog Norvežanina Lucasa Braathena ostaviti iza sebe za pola sekunde (+0.49) te tako doći do svoje 11. pobjede u karijeri, a sedme u ovoj sezoni, od kojih je pet ostvario u veleslalomu. Uspjeh Švicaraca upotpunio je Loic Meillard koji je osvojio treće mjesto sa 63 stotinke zaostatka.

Odermattu prvi Kristalni globus
Odermattu prvi Kristalni globus

Odermatt je osam veleslaloma sakupio nevjerojatnih 720 bodova i nadmoćno osvojio mali Kristalni globus ispred Norvežanina Henrika Kristoffersena koji ih je sakupio 453. Filip Zubčić je sezonu u veleslalomu završio na 14. mjestu sa 158 bodova.

FIS Alpine Ski World Cup - Men's Giant Slalom

U ukupnom redoslijedu Odermatt ima 1639 bodova, 467 više od Norvežanina Aleksandera Aamodta Kildea koji je nastupio u današnjem veleslalomu, iako je utrka za veliki Kristalni globus bila odlučena, a osvojio je 12. mjesto. Filip Zubčić je sa 310 bodova na 22. mjestu, a plasman će moći popraviti bude li u nedjelju među osvajačima bodova u slalomu.

Prva slalomska vožnja će započeti u 10.30, a druga u 13.30 sati.