Obavijesti

Sport

Komentari 96

Odgoda ili ne: Zašto Rijeka ne bi ugostila Hajduk u Kostreni?

Odgoda ili ne: Zašto Rijeka ne bi ugostila Hajduk u Kostreni?
1

Još ove sezone Hajduk nije mogao igrati protiv Rijeke u Splitu zbog nepostavljanja travnjaka, ali nije bilo odgode. Zašto Rijeka sada ne bi 'bile' ugostila negdje drugdje?

VIDEO

Sve se može kad se hoće, pa tako i odgoditi derbi HNL-a zbog više sile. Povjerenik natjecanja Josip Brezni odgodio je derbi Rijeke i Hajduka jer "zbog izuzetno loših vremenskih uvjeta i ograničenja prometa na cestama ne postoji mogućnost dolaska Hajduka u Rijeku, a utakmica se neće odigrati ni dan kasnije, kako propisi nalažu, jer se u Atletskoj dvorani Kantrida održava Prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke s oko 120 sudionika, pa se ne može osigurati sigurnosne uvjete za dva sportska događaja istovremeno".

Naoko, odluka Povjerenika čini se logičnom i jedino mogućom, no povijest nas uči kako ipak nije sve baš tako jednostavno. Prije svega nekoliko mjeseci, dakle, u tekućoj sezoni, Hajduk je zbog zamjene travnjaka na Poljudu tražio odgodu derbija protiv Rijeke. Povjerenik Brezni nije tada odobrio odgodu uz objašnjenje kako se utakmica mora odigrati prije utakmica sljedećeg kola, a sve kako se "ne bi narušila regularnost natjecanja".

Epilog te odluke bio je prisilno preseljenje derbija u Dugopolje, što je zbog divljenja huligana Hajduka na koncu jako skupo stajalo. I financijski, ali i igranja utakmica pred praznim tribinama.

Na stranu što Hajduku odgoda ovaj put ide na ruku jer će u međuvremenu valjda pronaći novog trenera, a mogli bi se oporaviti i Milevski, Gotal, Vlašić, Maloku... Baš kao što bi se igrači oba kluba, Močinić i Mikanović, mogli očistiti od kartona. Stvar je principa, ili se utakmice mogu ili ne mogu odgađati. Pravila moraju biti ista za sve.

Kako to da se ranije morala, a sada se više ne mora odigrati zakazana utakmica prije sljedećeg kola? Jer i Rijeka i Hajduk će u međuvremenu odraditi susrete s Istrom, odnosno, Slaven Belupom. Na koncu, zašto Rijeka ne ugosti Hajduka na nekom drugom stadionu? Ako je Hajduk ugostio Rijeku u Dugopolju, zašto Rijeka ne ugosti Hajduka primjerice - u Kostreni?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 96
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti