Obavijesti

Sport

Preminuo Zlatko Cico Kranjčar

Preminuo Zlatko Cico Kranjčar

Cico Kranjčar, legendarni nogometaš Dinama i bivši hrvatski izbornik, preminuo je u ponedjeljak u Zagrebu. Primili su ga u zadarsku bolnicu pa prebacili u Zagreb

VIDEO

Legendarni nogometaš i trener, bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Cico Kranjčar preminuo je u Zagrebu u 65. godini. Sport je ostao bez još jedne legende.

Kako doznajemo, Cico je 18. veljače primljen u zadarsku bolnicu zbog problema s jetrom. Nakon deset dana liječenja, zbog pogoršanja stanja prebacili su ga u Zagreb, no nije se uspio izvući.

POGLEDAJTE VIDEO: Umro je Cico Kranjčar

Kranjčar je rođen u Zagrebu 15. studenog 1956. Od malih nogu bio je vezan uz Dinamo, gdje je u blistavoj desetogodišnjoj eri kao senior Dinama osvojio prvenstvo bivše države 1982. i dva Kupa. Nastavio je osvajati trofeje u bečkom Rapidu, s kojim je dvaput bio prvak Austrije i triput osvajač kupa i superkupa. Igračku karijeru završio je u Sankt Pőltenu 1991.

Početkom 1990-ih okrenuo se trenerskoj karijeri u Austriji. S Dinamom je 1996. i 1998. osvojio duplu krunu, donio NK Zagrebu jedini naslov prvaka 2002. Zadnje je naslove osvajao sa Sepahanom u Iranu 2012. i 2013., gdje je bio prvak i osvajač kupa. Dobitnik je državne nagrade za sport Franjo Bučar 2005., bio je trener godine u Iranu 2012.

Zlatko Kranjčar bio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije (2004.-2006.) s kojom se plasirao na Svjetsko prvenstvo u Njemačku 2006. godine. Vatrene je vodio u 25 navrata, tu skupio 11 pobjeda, osam remija i šest poraza. U svojoj uspješnoj trenerskoj karijeri sjedio je i na klupi Crne Gore. 

Legendarni Cico bio je i kapetan hrvatske nogometne reprezentacije u povijesnoj utakmici Hrvatske i SAD-a (2-1) odigranoj 17. listopada 1990. godine, a za 'vatrene' je u dva nastupa postigao jedan pogodak. Zlatko Kranjčar bio je i jedan od najvećih "plavih devet" u Dinamovoj povijesti, te veliki ljubimac svih navijača maksimirskog kluba.

Pokretanje videa...

Cico Kranjčar 01:06
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...