Obavijesti

Sport

Komentari 21

Odlazak Rukavine: Antu ćemo pamtiti po 'peglici', B. Mariću...

Odlazak Rukavine: Antu ćemo pamtiti po 'peglici', B. Mariću...
1

Bivši igrač Šibenika, Hajduka, Panathinaikosa, Dinama, Lokomotive i Viborga Ante Rukavina objavio je odlazak iz nogometa. Prisjetili smo se pet najzanimljivijih detalja njegove karijere

VIDEO

Ante Rukavina sa samo 30 godina objavio je kako se povlači iz profesionalnog igranja nogometa jer više ne može izdržati napore koje zahtijeva profesionalan angažman. Prije deset godina ovaj je Šibenčanin proglašen najvećom nadom hrvatskog nogometa, a danas odlazi u tišini, dvije i pol godine nakon što ga je Zoran Mamić otpustio u Dinamu.

Prisjetili smo se pet događaja koji su obilježili karijeru bivšeg hrvatskog reprezentativca u uzrastima do 20 i 21 godine.

Ponosan na "peglicu"

Ante je karijeru počeo u rodnom Šibeniku, a pažnju je, osim neupitnog talenta, privukao činjenicom da vozi maminu "peglicu". Nakon jedne sezone u Hajduku i dvije u Panathinaikosu prešao je u Dinamo i kupio novog BMW-a. No nikad nije zaboravio čuvenog limenog ljubimca iz Krešimirova grada i rado je pozirao u njemu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Srušio Villarreal

Ante je za Dinamo zabio svega 22 gola u četiri sezone na Maksmiru, ali dobro ih je rasporedio. Osam je puta bio strijelac u europskim kupovima i zabio važne golove poput ona tri protiv Ludogoreca u dramatičnom dvomeču u kvalifikacijama Lige prvaka 2012/13.

Pamte se i njegova dva gola u porazu Šibenika protiv Dinama 4-3 na Maksimiru 2006., ali najviše ga je vjerojatno proslavio gol Villarrealu u prvom kolu Europske lige 2010/11. na Maksimiru, kada su "modri" srušili španjolskog velikana 2-0.

Tučnjava s Ademijem

Svlačionicu, a često i sobu Rukavina je dijelio sa sugrađaninom Arijanom Ademijem čija je karijera također pretrpjela težak udarac. No Arijan je u studenom 2010. fizički dobio udarac od Ante u svlačionici, navodno zbog svađe oko toga tko na Facebooku ima više prijatelja.

Tadašnji trener Dinama Vaha Halilhodžić suspendirao je igrače na dva dana, a Ademi nije mogao sakriti modricu na oku ni tri dana nakon gužve. Trag nije nestao, ali jest njegov profil na Facebooku kojega je izbrisao.

Oči u oči s Casillasom

Sezonu nakon Villarreala Dinamo je nakon 12 godina izborio Ligu prvaka i u prvom kolu dočekao još jače španjolsko ime - Real Madrid. "Modri" su pružili dostojan otpor "kraljevskom" klubu i izgubili 1-0 golom Ángela Di Maríje iz 53. minute.

No tko zna što bi se dogodilo da je krajem prvog poluvremena Rukavina poentirao u stopostotnoj šansi pred Ikerom Casillasom. Kružile su glasine da je Ante zažmirio oči pred golmanom Reala, no on je to kasnije opovrgnuo. Nadao se Šibenčanin da će Iker leći te je pucao poluvisoko, no Španjolac je ostao na nogama i uhvatio loptu. Cijeli se stadion, uključujući i potpisnika ovih redaka, u tom trenutku uhvatio za glavu.

Glazbena suradnja s Brunom Marićem

Na zimu 2014. Ante je, tada već izvan prve momčadi DInama, u svom stanu pjevao s tadašnjim suigračem, Brazilcem Cleytonom. Navratio je prijatelj Bruno Marić, daruvarski sudac, za kojega je Cleyton navodno mislio da je - dostavljač pizze. No udružili su instrumente i glasnice te zapjevali veliki hit "Ai Se Eu Te Pego".

- Budući da je Cleyton odnedavno u Zagrebu, ne zna naše pjesme, pa smo se dogovorili zapjevati jednu koju svi znamo. I zapjevali smo brazilsku ‘Nosa, Nosa’. Nije bilo zabave, to sam otpjevao i otišao - prokomentirao je tada Marić kojega je Uefa lažno optužila za namještanje rezultata sa Zoranom Mamićem.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener