Obavijesti

Sport

Komentari 1

'Odlazak Sluge je dobra stvar, Iglesias je u rekreativnoj formi'

'Odlazak Sluge je dobra stvar, Iglesias je u rekreativnoj formi'
3

Puljić i Mamić i dalje su van sastava, Gorgon u subotu protiv Varaždina možda neće ni na klupu. Iglesias je, na moju žalost i frustraciju, daleko od potrebnog fizičkog nivoa, kaže Rijekin trener Igor Bišćan

VIDEO

U Superkupu je Rijeka pred Dinamom podigla zid i zamalo naplatila svoju upornost i discipliniranost, ali... Od subote počinje HNL i potpuno drukčija paradigma. Od subote (19:00) Rijeka u 90% slučajeva mora 'na bunkere'. Prvi je na redu ona varaždinski, na Rujevici.

Pokretanje videa...

Šampionska generacija: Ajmo Rijeko! 03:24

- Veselimo se početku, otvaranju sezone pred našim navijačima. Vjerujemo da smo spremi i za Varaždin i za sve što dolazi nakon te utakmice - priča šef Igor Bišćan dan prije starta u 2019/20-u.

- Važno je početi pobjedom, a Varaždin će biti baš onako maksimalno motiviran, ali jasno je da smo favoriti i da očekujemo pobjedu.

Novost je da od danas nadalje morate bez Simona Sluge.

- Nije mala stvar izgubiti prvog golmana, Simon nam je bio bitan za sve što napravili prošle sezone, hvala mu na svemu što je dao momčadi i klubu. Znamo svi da klub mora puštati igrače, na obostrano zadovoljstvo, rekao bih. Ali tu je Prki (Andrej Prskalo, nap.a.) i mi smo posve mirni. Ovo je bila 'win-win situacija'. Klub je zaradio odlaskom Sluge u Luton Town, a mi i dalje imamo pravog golmana!

Sastav za Varaždin na Rujevici?

- Puljić i Mamić i dalje su van sastava zbog ozljede tj. oporavka. Gorgon možda neće ni na klupu jer je zbog ozljede malo trenirao od Superkupa do danas. Drugi su manje-više OK.

Iglesias je neki dan došao iz Istre. Ima li pravo nastupa?

- Iskreno, ne znam. A nije bi bitno jer... Daleko je on od fizičkog nivoa koji je potreban da bi igrao za Rijeku. Na moju žalost i frustraciju on je pauzu proveo rekreativno, a ne profesionalno.

U finalu Kupa i Superkupu ste se branili, sad vas čeka ista priča kao Dinamo kad igra sa vama.

- Da, protiv Dinama je jedan plan igre, protiv većine ostalih priča je drukčija, istina. Ali nije to ništa novo niti nešto što sam ja izmislio, to je suvisla logika.

Želje za europski ždrijeb, 22. srpnja?

- Dobiti što je moguće lakšeg protivnika, normalno - smijao se Bišćan.

- Hajduk? A ne znam, nekad se dogode takve utakmice... Možemo ga iskoristiti kao veliko upozorenje za naše EL kvalifikacije! - rekao je na kraju press-konferencije Rijekin trener.

Pored njega sjedio je golman iz kolosalne sezone u kojoj je osvojena dupla kruna, Andrej Prskalo (32). Najtrofejniji igrač u klupskoj povijesti i onaj za kojeg trener kaže: "Prki je tu, mi smo posve mirni".

- Varaždin samo ne smijemo podcijeniti. Oni se nakon dugo vremena vraćaju i bit će puni motiva, al' normalno da smo mi favoriti. Da, postoji kod mene ona pozitivna nervozica. Ne zato što se vraćam u startnih 11 nego je tako uvijek, kroz cijelu karijeru i pred svaku utakmicu - rekao je Prskalo, golman iz najmanjeg mjesta u Hrvatskoj koje je dalo prvaka!

'Vozim traktor, hranim kokoši i s Rijekom idem u Ligu prvaka'
'Vozim traktor, hranim kokoši i s Rijekom idem u Ligu prvaka'
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba