Obavijesti

Sport

Komentari 4

Odlazak velikana: Sulić odlučio završiti sjajnu igračku karijeru

Odlazak velikana: Sulić odlučio završiti sjajnu igračku karijeru
1

Sulić će nas napustiti, želi završiti svoju karijeru, a u klub će doći Mirsad Terzić, potvrdio je čelni čovjek poljske Wisle Robert Czwartek. Sulić je s Hrvatskom osvojio SP u Portugalu 2003. godine

VIDEO

Bivši hrvatski rukometni reprezentativac i jedan od najboljih pivota svijeta Renato Sulić (40) završit će bogatu karijeru.

- Sulić će nas napustiti, želi završiti svoju karijeru - kazao je predsjednik Wisle Plock Robert Czwartek.

Nisu Poljaci dugo tražili pojačanje koje će popuniti rupu nastalu Sulićevim odlaskom. Bivši igrač Izviđača iz Ljubuškog Mirsad Terzić službeno je potpisao dvogodišnji ugovor sa poljskom momčadi.

Telekom Veszprém vs. FC Barcelona

Obrambeni specijalist je karijeru počeo u Željezničaru odakle je prešao u Izviđač gdje je doživio rukometnu afirmaciju i osvojio dva naslova prvaka Bosne i Hercegovine nakon čega je prešao u RK Zagreb. U Sloveniju, točnije u ekipu Celja je prešao 2007. godine i u oba ta kluba je osvajao naslove prvaka države.

Dvije godine poslije prešao je u Veszprém gdje je u 11 sezona provedenih u ovom klubu stekao status klupske ikone i osvojio naslov prvaka Mađarske i Kup devet puta. Također, 2015. i 2016. godine osvajao je SEHA ligu, a na Final Fouru rukometne Lige prvaka je bio pet puta.

Od 2001. godine je standardni član rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine za koju je odigrao 168 utakmica i postigao 469 pogodaka.

Terzić je najbolji obrambeni igrač Veszpréma dugi niz godina.

-To je uloga koju će imati i u našem klubu. On posjeduje ogromno iskustvo koje je stekao igrajući za jedan od najboljih klubova svijeta. Veoma sam sretan što će Mirsad u sljedećoj sezoni nositi naš dres, rekao je Czwartek.

Sulić unatoč godinama nije posustajao, ali ipak je odlučio reći zbogom. Za Hrvatsku je nastupao od 2001. do 2008., iako je godinama nakon tog perioda bio u strašnoj formi. Ipak, odlučio je napustiti "kauboje" zbog nesuglasica sa savezom. 

S reprezentacijom je 2001. osvojio zlato na Mediteranskim igrama, potom dvije godine kasnije u Portugalu osvojio i SP, a 2008. u Norveškoj uzeo je srebro na Euru. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku