Obavijesti

Sport

Komentari 29

Odličan potez Mamića: Franjić oduševio protiv Vlašića i CSKA! 'Volim čitati knjige o motivaciji'

Odličan potez Mamića: Franjić oduševio protiv Vlašića i CSKA! 'Volim čitati knjige o motivaciji'
3

'Brate, pa gdje rastu ovi mladi, onaj 'mali' Franjić može biti vrhunski igrač' rekao je još u siječnju 2019. godine Emir Dilaver, a Bartol Franjić je bio kapetan 'Zagrebačkih fakina', pa i lider te generacije...

VIDEO

Dinamo je upisao i drugi remi u grupnoj fazi Europskoj ligi, ovoga puta Zagrepčani su 'nulu' (0-0) odigrali kod CSKA Moskve. Rezultatski, hrvatski prvak je dohvatio željeni bod, iako bi u ovakvim utakmicama dojam trebao biti puno bolji. No, Dinamo poslije dvije utakmice (Feyenoord i CSKA) i dalje ima realne šanse za hvatanje nokaut faze Europske lige, sada treba biti hrabriji i svladati Austrijance. Dvaput...

Pokretanje videa...

Trening Dinama na Hitrec Kacijanu 02:27

Zoran Mamić u Moskvi je zaigrao defenzivnije, cilj 'modrih' bio je ne primiti gol i to je njegova momčad uspješno odradila. A trener Dinama hrabrost je iskazao postavljanjem Bartola Franjića u početni sastav i to kao 'flastera' na najboljem igraču CSKA, pa u posljednje vrijeme i hrvatske reprezentacije - Nikoli Vlašiću. A mlada nada Dinama svoj je posao obavila besprijekorno, pokazala kako u Maksimiru raste novi 'wunderkind'.

Bartol Franjić rođeni je lider, nogometaš koji može igrati zadnjeg veznog i stopera, to je dokazao i u Moskvi. Riječ je o 20-godišnjaku iz Dugog Sela, kapetanu juniorske generacije mladih dinamovaca popularno nazvanih 'Zagrebački fakini'. Za tako mladog igrača imponira njegova mirnoća, Franjić ne paničari u igri, ima potrebnu igračku inteligenciju, ali i sjajne fizičke predispozicije (visok 188cm, snažan) zbog kojih ga je Zoran Mamić stavio protiv CSKA. I s njime - apsolutno pogodio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Svoju zrelost, mladi nogometaš iskazao je i u veljači, kada nam je poslije prolaska mladih dinamovaca u osminu finala juniorske Lige prvaka jasno kazao: 

- Primijetio sam da neki dečki vole igrati igrice na PlayStationu za zabavu, ali ja to jednostavno ne radim. Meni je razbibriga čitanje knjiga. Volim čitati o nogometu i volim knjige o motivaciji. Završio sam Prometnu školu, ali guram nogomet. Za sada sam na vrlo dobrom putu, nadam se da će uskoro doći i prva momčad na red, ali sve svojim redom.

Zagreb: Dinamo i Feyenoord Rotterdam susreli se u 1. kolu Europske lige

Evo, samo osam mjeseci kasnije, Bartol Franjić je bio i jedan od najboljih igrača prve momčadi na važnom europskom ispitu. A bila mu je to tek druga europska utakmica za Dinamo, prvu je odigrao prije sedam dana protiv Feyenoorda.

Bartol Franjić već je gotovo dvije godine član prve momčadi Dinama, svoje prve seniorske pripreme s 'modrima' odradio je u siječnju 2019. godine u Turskoj. Nenad Bjelica tada je prema Beleku poveo i niz mladih igrača, na pripremama su bili Renato Josipović, Bartol Franjić, Josip Šutalo, Bartol Franjić, Marko Đira, Roko Baturina i Mario Ćuže.

Bartol Franjić i na tim je pripremama igrao zadnjeg veznog, pa i zabio u pobjedi 2-0 nad Slask Wroclawom. Sjećamo se, tada je po kišnim uvjetima impresionirao i Emira Dilavera koji nam je tog dana u prolazu dobacio:

- Mene fasciniraju ovi mladi. Brate, pa gdje oni rastu? Svi ovi juniori koji su tu s nama mogu biti pravi igrači, a onaj 'mali' Bartol Franjić stvarno može bit vrhunski igrač. Ma nije jasno otkuda Dinamu toliko kvalitetnih klinaca, ma meni je to nevjerojatno.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener