Obavijesti

Sport

Komentari 1

Odlučili su za zelenim stolom: Luka Cindrić prvak Španjolske

Odlučili su za zelenim stolom: Luka Cindrić prvak Španjolske
1

Rukometaši Barcelone prvaci su Španjolske, odlučio je tamošnji rukometni savez dva i pol mjeseca nakon posljednje odigrane utakmice. Cindrić je u novom klubu osvojio šest naslova

VIDEO

Hrvatski rukometni reprezentativac Luka Cindrić (26) osvojio je s Barcelonom naslov španjolskog prvaka nakon što je tamošnji rukometni savez odlučio da se zbog pandemije korona virusa natjecanje neće nastaviti.

Prvenstvo je bilo prekinuto 14. ožujka, a 11 kola prije kraja Barcelona je bila vodeća sa 38 bodova, pet više od Ademar Leóna i osam više od Logroña La Rioje.

- Nakon sastanka koji je trajao tri i pol sata donijeli smo izvanrednu odluku zbog situacije koju trenutno proživljavamo - izjavio je predsjednik Španjolskog rukometnog saveza u videu objavljenom na internetskoj stranici saveza.

Španjolska je s više od 218.000 inficiranih osoba zemlja s najviše oboljelih u Europi.

- Ovo je čudna situacija, u svim sportovima i društvu u cjelini. Mi smo napravili svoj posao, a ova odluka o proglašenju pobjednika nije bila u našim rukama - izjavio je Barcelonin trener Xavier Pascual za klupsku televiziju.

- Više bismo voljeli da je sezona završila na parketu i da je rezultat bio odraz onoga što se dogodilo na terenu. No bili smo dobri tijekom čitave sezone - dodao je.

U ženskom prvenstvu su prvakinjama proglašene igračice kluba Bera Bera koje su također bile vodeće na tablici uoči prekida natjecanja.

Cindrić, srednji vanjski igrač, došao je prošlog ljeta u Barcelonu te je posljednjih 50 dana proveo doma individualno vježbajući poput ostalih igrača.

Barcelona je nastavila dominirati španjolskim rukometom pa joj je ovo 10. naslov prvaka u nizu i 27. ukupno.

Katalonski klub je počeo svoj uspon 2011. godine kada je prekinuo četverogodišnju vladavinu Ciudad Reala, kasnije preimenovanog u Atlético Madrid. Tada se gospodarska kriza bila sručila na rukomet pa je Atlético ugašen 2013. godine.

Barcelona je ove sezone već osvojila šest titula jer je prethodno došla do pehara Svjetskog klupskog prvaka, Kupa kralja, Kupa ASOBAL, Španjolskog superkupa i Superkupa Katalonije.

Ove sezone više neće igrati niti jednu utakmicu. Europski rukometni savez je odredio da će se Final Four Lige prvaka igrati 28. i 29. prosinca, a na njemu će uz Barcelonu nastupiti PSG, Kiel i Veszprém.

Ove sezone niti jedan klub neće ispasti iz prve španjolske lige jer je prvenstvo prekinuto zbog korona virusa, no ući će dva najbolja iz druge lige. Iduće sezone će tako španjolska liga imati 18 klubova umjeto sadašnjih 16.

(jt)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida