Sport

Komentari 3

Odveo ih u polufinale Kupa: S 52 godine Telebar i dalje zabija

Odveo ih u polufinale Kupa: S 52 godine Telebar i dalje zabija

U kolovozu je 52- godišnji Branko Telebar ravno s plaže uletio na teren u dresu svog Orača i hat-trickom ih odveo u drugo kolo Županijskog kupa. Na krilima starog lisca Orač je sad došao i do polufinala Kupa

Nikad se ne zna. No nadam se da će seniora neće nedostajati. Tu sam samo da pomognem, rekao je prije dva mjeseca Branko Telebar (52) ni ne sluteći kako će Orač ubrzo profitirati od njegovog povratka na teren.

Najveće iznenađenje u četvrtfinalu nogometnog Kupa varaždinske županije napravio je Orač iz Petrijanca, član 2. ŽNL koji je izbacio člana 1. ŽNL, Slobodu ŠN. Vodili su gosti rezultatom 2:0, ali onda su domaći zabili za 2-1, da bi u 64. minuti za 2-2 zabio Branko Telebar. 'Deda' Branko zaigrao je sa sinovima Matijom (24) i Ivanom (30) i pokazao im kako se to radi, a zajedno su slavili i kasniji gol za 3-2 i prolaz u polufinale.

Forma je prolazna, a klasa je vječna - dokazao je to i Branko. Podsjetimo, u utakmici prvog kola Županijskog kupa u Petrijancu nakon 90 minuta između domaćeg Orača i Trnja rezultat je bio 3-3. Trnovčanci su tri puta vodili, a Telebar je tri puta u život vraćao Petrijančane. Na kraju su slavili nakon boljeg izvođenja penala, a sad je opet briljirao u Kupu.

Započeo je u Varteksovoj školi nogometa u generaciji sa legendarnima Zoranom Brlenićem, Tomislavom Kocijanom i Sašom Paskom, kasnije je igrao za varaždinsku Slobodu, slovensku Muru, austrijske niželigaše, a nastupao je i za svoj Orač te Sračinec.

A sad će imati priliku zaigrati protiv Ivančice iz Ivanca u polufinalu Županijskog Kupa. Prođu li njih, mogao bi zaigrati i u finalu Kupa na varaždinskom stadionu protiv prvoligaša Varaždina (ako oni pobijede Nedeljanec u polufinalu). A onda bi Nevistić, Đurasek i Posavec kao mladi reprezentativci mogli upoznati čari starog španera.

Najčitaniji članci