Obavijesti

Sport

Komentari 8

Odveo je Hajduk do finala Lige mladih, a sad napustio klub... 'Znati kad treba ići je mudrost'

Odveo je Hajduk do finala Lige mladih, a sad napustio klub... 'Znati kad treba ići je mudrost'

Marijan Budimir u sklopu suradnje 'bilih' i Širokog Brijega na klupi prvoligaša BiH odradio je 18 utakmica, a pobijedio je u šest navrata, četiri puta remizirao i osam puta izgubio, a sad traži novi angažman

VIDEO

U prosincu prošle godine završio je epizodu na klupi Širokog Brijega gdje je bio na 'posudbi', a Marijan Budimir (43) nakon dva mjeseca više nije ni član splitskog Hajduka. Sporazumno je raskinuo ugovor s poljudskim klubom, a još nije poznato gdje će nastaviti karijeru.

Budimir više nije trener Širokog
Budimir više nije trener Širokog

Podsjetimo, Budimir se nametnuo na klupi juniora kad je prošle sezone s juniorima Hajduka došao sve do finala Lige prvaka gdje su izgubili od nizozemskog AZ Alkmaara (5-0). Nanizao je pobjede protiv velikih europskih imena poput Šahtara (1-0), Manchester Cityja (2-1), Borussije Dortmund (10-9 nakon penala), AC Milana (3-1), a nakon toga se okušao i u seniorskom nogometu.

Ženeva: Finale Lige prvaka mladih između AZ Alkmaara i Hajduka

U sklopu suradnje 'bilih' i Širokog Brijega na klupi BiH prvoligaša odradio je 18 utakmica, a pobijedio je u šest navrata, četiri puta remizirao i osam puta izgubio. Njegova momčad zabila je 16 golova i primila 22, a osvojio je 22 boda prije raskida suradnje. Sad će nastaviti put u seniorskom nogometu, ali to neće biti u Hajduku s kojim se rastao u dobrim odnosima.

Budimir: Odlazak podignute glave je dostojanstvo

"Znati kad treba otići je mudrost. Biti u stanju to uraditi je hrabrost. Odlazak podignute glave je dostojanstvo." Od danas se sporazumno prekida moja suradnja s HNK Hajduk. U Hajduku sam proveo osam godina kao igrač u omladinskoj školi te osam godina kao trener, skoro pola života. HNK Hajduk je institucija i za nas ogromna ljubav. Pružio mi je priliku raditi ono što najviše volim i najbolje znam, nadam se da sam mu se radom i rezultatima barem malo odužio", napisao je Budimir u oproštajnoj poruci i dodao:

"Hvala i doviđenja svim radnicima na terenu, čistačicama, oružarima, djelatnicima, kolegama trenerima, igračima koje sam trenirao, direktorima, predsjednicima, upravama. Na samom vrhu hvala i doviđenja navijačima. Navijači su snaga i pokretač ovoga kluba. Nikad neću zaboraviti Manchester City, Dortmund, Ženevu, to veselje, radost i vjeru u Hajduk kakvog bi svi željeli. Naravno, i dva dočeka u Splitu, na stadionu i na Rivi. Osjećao sam se tako sretno, ponosno i isupnjeno.

Tko zna gdje će nas život i posao odvesti? Odlazim čista obraza, podignute glave i otvorena srca. Gdje god budem radio nastavit ću 'onako po svome', pošteno, predano, fanatično... Još jednom hvala svima i 'nikad zbogom, samo doviđenja!'."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane
DINAMO - OLMISSUM 3-1

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane

Od prve minute nije bilo upitno tko će slaviti u Draženovom domu. Jako su dobro krenuli domaći i nastavili kroz cijeli susret, a Omišanima nisu uspjeli napraviti razliku s golmanom igračem

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića
ODLUKA ZA LUKU

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića

Hrvat je preuzeo svoju novu ulogu u momčadi, a ono što je pokazao je da u onim minutama koje ima, pa čak i kada je starter, nastavlja biti odlučujući, hvali Marca Modrića
Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...
TRENER HAJDUKA O AKTUALNOSTIMA

Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...

Livaja je i dalje ozlijeđen, Perišić će opet zaigrati u prvih 11, povratnik Melnjak mogao bi dobiti minutažu do kraja sezone, a Sahitiju je oko još bolno i propustit će Goricu. Odjidja? Najlakše sve prebaciti na mlade