Obavijesti

Sport

Komentari 2

Odzvonilo otkazima u Brazilu: Treba li uvesti pravilo i u HNL?

Odzvonilo otkazima u Brazilu: Treba li uvesti pravilo i u HNL?

Nogometni treneri u brazilskoj prvoj ligi padaju kao na traci, a savez je tomu odlučio stati na kraj. Samo jedan otkaz po sezoni moći će uručiti tamošnji klubovi

Jedini hrvatski prvoligaš koji ove sezone nije promijenio trenera je - Slaven Belupo. HNL je poznata kao liga u kojoj vlasnici nemaju previše strpljenja sa šefovima stručnog stožera, a s time se bore i Brazilci. I odlučili su tome stati na kraj.

POGLEDAJTE VIDEO: Tomislav Stipić konobario u Koprivnici

Pokretanje videa ...

Klubovi su usvojili prijedlog brazilskog saveza po kojem smiju promijeniti trenera samo jednom u sezoni, kao i da jedan trener ne može voditi više od dva kluba u istoj sezoni.

Odstupi li trener sam, pak, klub ima pravo pronaći novog trenera. Odluku su donijeli tijesno, s 11 glasova za i devet protiv. U brazilskom savezu smatraju da treneri zaslužuju tretman kao i igrači, koji po pravilu Fife ne smiju nastupiti za tri kluba u istoj sezoni.

- Ovo je dobro pravilo i za klubove i za trenere. Omogućit će zreliji i profesionalniji odnos. Gotovo je s trenerskim plesom u Brazilu - rekao je Rogerio Caboclo, predsjednik Brazilskoga nogometnog saveza.

A taj "trenerski ples" prošle je sezone značio da je čak 58 trenera vodilo 20 prvoligaša. Jedino ju je Gremio počeo i završio s istim čovjekom, Renatom Gaúchom.