Obavijesti

Sport

Komentari 1

Oglasio se Kyrgios: Ne brinite, igrat ću i tenis će biti zabavan

Oglasio se Kyrgios: Ne brinite, igrat ću i tenis će biti zabavan
1

Australski tenisač Nick Kyrgios suspendiran je na 16 tjedana i mora platiti dodatnu kaznu u visini od 25.000 dolara zbog ponašanja na turnirima u zadnjih godinu dana, a sad se oglasio nakon kazne

Izgleda da ću se u sljedećih šest mjeseci morati ponašati najbolje što mogu. I dalje mogu igrati, kazna je uvjetna. Opustite se, igrat ću, tenis će i dalje biti zanimljiv. Samo moram paziti kako se ponašam, jasan je nakon kazne australski tenisač Nick Kyrgios (24). 

Ovaj temperamentni 24-godišnji tenisač prošli je mjesec nakon turnira u Cincinnatiju morao platiti 113.000 dolara kazne zbog ispada, a ova je nova kazna izrečena jer je na US Openu optužio ATP da je "korumpiran". 

Novinari su ga tada pitali za mišljenje upravo o toj novčanoj kazni zbog užasnog ponašanja u Cincinnatiju tijekom meča s Karenom Hačanovim, a on je prilično hladno konstatirao da je ATP organizacija u kojoj ima - korupcije.

- ATP je prilično korumpiran u svakom slučaju - rekao je.

Suspenzija će trajati 16 tjedana

 Suspenzija će biti ukinuta nakon šest mjeseci kada se uvjerimo da Kyrgios poštuje određene mjere tijekom tog razdoblja, kao što su pravila ponašanja, suradnja s mentalnim trenerom na turnirima i korištenje specijalizirane profesionalne pomoći tijekom razdoblja bez turnira (studeni - prosinac) - naveo je ATP u priopćenju.

Tennis: Rogers Cup

Temperamentni tenisač svjestan je svojih poteza, ali ističe kako stoji ia svojih riječi i ne misli promijeniti mišljenje unatoč kazni.

- Moj izbor riječi nije bio ispravan, a samo sam želio ukazati na dvostruke standarde prema različitim sportašima. Znam da je moje ponašanje ponekad percipirano kao kontroverzno i da mi je donosilo nevolje, ali htio bih da bude jasno da mnogi drugi tenisači čine iste prijestupe koji nikada nisu sankcionirani. To će i dalje biti stvar s kojom ne mogu složiti. Ja nikako nisam savršen, ali želim da Tourom vlada poštenje.