Obavijesti

Sport

Komentari 81

Drmić ostaje u Rijeci: Odmorio sam glavu i posvetio se glazbi

Drmić ostaje u Rijeci: Odmorio sam glavu i posvetio se glazbi
5

Jučer Jorge Obregon, danas - Josip Drmić. Fantastični hrvatski Švicarac odlučio je još najmanje jednu sezonu ostati na Rujevici. A do kraja ovog tjedna Palikuća dovodi i jakog stopera

VIDEO

Robert Palikuća obavio je još jedan sjajan posao: riječki napad i sljedeće sezone predvodit će - Josip Drmić (28)! Švicarski Hrvat još je u ponedjeljak stigao u Kranjsku Goru, a danas su riješeni svi detalji novog ugovora, navečer ga čeka prvi trening i Rijeka je dobila svoju (europski jaku) 'devetku'.

POGLEDAJTE VIDEO: Rijeka bijelih snova

Pokretanje videa...

Rijeka bijelih snova 01:15

Drmić dolazi na godinu dana posudbe na kraju koje mu ističe ugovor s Norwich Cityjem pa će Riječani imati opciju daljnjeg dogovora s napadačem koji je prošle sezone, kad je dohvatio formu, dokazao ono što je svima odmah bilo jasno: spremni Drmić u Prvoj HNL radi razliku na terenu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Drmić je drugi dio prošle sezone proveo na posudbi u Rijeci pokazavši klasu, te je u 18 utakmica postigao sedam golova i Rijeka je u švicarskom napadaču dobila veliko pojačanje za iduću sezonu.

- Prezadovoljan sam i sretan sam što sam ponovo u Rijeci. Imam osjećaj kao da sam se vratio u obitelj. Svi su bili pozitivni i veseli oko mog dolaska, mislim da su se neki od suigrača malo i iznenadili jer nisu možda mislili da će se to realizirati - priča Drmić.

- Rijeka se borila za mene i željela je bila da ostanem u klubu. Klub je bio uz mene kada mi je bilo najteže i na tome ću svima u Rijeci uvijek biti zahvalan. Potrudili su se maksimalno, pokazali su želju i volju da me vrate i to je nešto što je meni kao igraču i osobi jako puno značilo.

Forma?

- Odradio sam tjedan dana priprema u Norwichu tako da sam već u treningu. Pratio sam Rijeku i kako napreduje i možda su suigrači u ovom trenutku malo ispred mene u fazi priprema, ali ja se osjećam dobro, iza mene su jaki treninzi, i ne krećem od nule i vjerujem da ću brzo uhvatiti priključak - kaže majstor koji je za reprezentaciju Švicarske postigao deset pogodaka u 35 nastupa te igrao na dva Svjetska prvenstva (2014., 2018.).

- Trebat će neko vrijeme se sve posloži i da budem na sto posto, ali to je sve normalno. Prvi put kad sam došao u Rijeku stigao sam za vrijeme trajanja prvenstva i zato mi je drago da sam ovdje već u ovoj fazi da se mogu maksimalno spremiti i uigrati sa suigračima. Naravno, nadam se što većem broju golova, te što većem broju pobjeda Rijeke.

Golgeter je imalo relaks ljeto i sad se silno zaželio nogometa:

- Odmorio sam se, malo sam se posvetio nekim drugim stvarima u pauzi, prije svega muzici. Odmorio sam glavu što mi je bilo jako važno i sad sam spreman za nove izazove u dresu Rijeke - rekao je Josip Drmić.

Rijeka: 36. kolo Prve HNL, HNK Rijeka - NK Gorica

Klasa i nos za gol su neupitni, karakterno su si donedavni švicarski reprezentativac i Bijeli legli savršeno. Prošle je sezone doveden u zimskom, a ove u ljetnom prijelaznom roku pa će Rijeku svojim golovima nositi - cijelu sezonu.

Naravno, trebat će koji tjedan da majstor u naponu snage (28 godina) zaista napuni baterije pod nadzorom šefa struke Gorana Tomića pa zauzme svoje mjesto u središtu bijelog napada.

Palikuća i Rijeka Drmića su doveli na posudbu za nula kuna, a navodno niti na plaću neće potrošiti ni centa nego je sve dogovoreno s Norwichem na zadovoljstvo sve tri ugovorne strane.

Zaostali dvoboj 16. kola HNL-a između Slaven Belupa i Rijeke

Drmić, Murić, Obregon, Bušnja, Vuk, Ristovski, Ampem, Karrica, Abass... To sad, što se napadačkog dijela priče, izgleda jako dobro. Vrhunski čak. Toliko dobro da je nemoguće da baš svi ostanu na Rujevici i dobiju svoju šansu pa će vjerojatno opet biti posudbi.

A na generalnom menadžeru za sport Robertu Palikući je da u red dovede i, prvenstveno, obranu, a onda (bude li potrebno i bude li očekivanih izlaznih transfera) napravi i lagani redizajn veznog reda.

Obregon potpisao za Rijeku, a sutra stiže - još veće pojačanje
Obregon potpisao za Rijeku, a sutra stiže - još veće pojačanje

Da prvenstvo počinje sutra, startnih 11 bi moglo izgledati npr. ovako:

Prskalo - Tomečak, Galović, Velkovski, Vukčević - Čerin, Lončar - Murić, Liber, Obregon - Drmić.

A u kadru su još:

golmani: Labrović, Nwolokor

stoperi: Escoval, H.Smolčić, Galešić

bočni braniči: Braut, Jurišić

vezni: Pavičić, Mudražija, Lepinjica

napadači: Bušnja, Vuk, Ristovski, Prince Ampem, Karrica, Abass

'Navijači, stižu pojačanja! Imat ćemo jaku i atraktivnu Rijeku'
'Navijači, stižu pojačanja! Imat ćemo jaku i atraktivnu Rijeku'

I površni prelet sugerira neophodnost barem po jednog jakog imena i istinskog pojačanja u središtu obrane i na bočnim obrambenim pozicijama. To će Rijeka i napraviti, a jako stopersko ime navijači mogu očekivati već do kraja - ovog tjedna.

Po povratku iz Kranjske Gore slijedi prvo povlačenje crte što se igračkog kadra tiče pa bi krajem ovog tj. početkom sljedećeg tjedna trebalo biti poznato koji su to mladi igrači koje je Tomić podvukao u svojoj bilježnici i koji će ostati u prvoj momčadi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...