Obavijesti

Sport

Komentari 0

OI u Tokiju pojednostavljene: Bit će testiranja na Covid, manje gledatelja ili čak nešto treće...

OI u Tokiju pojednostavljene: Bit će testiranja na Covid,  manje gledatelja ili čak nešto treće...
4

"Održavanje OI i paraolimpijskih igara traži suosjećanje i razumijevanje za stanovnike Tokija i za sav japanski narod", kazao je Koike. "Zbog toga moramo biti racionalni i pojednostaviti sve što se može pojednostaviti"

VIDEO

Guverner Tokija Yuriko Koike je u četvrtak izjavio kako će možda biti potrebno organizirati "pojednostavljene" olimpijske igre sljedeće godine zbog utjecaja pandemije koronavirusa  te da su organizatori već razgovarali o uvođenju eventualnih promjena.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Sandra Perković o OI 01:01

List "Yomiuri" je objavio da organizatori razmatraju različite opcije - od obaveznog testiranja na koronavirus do manjeg broja gledatelja. John Coates, šef inspekcije Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) za Tokio, kazao je da organizatori imaju plan za "jako različite" olimpijske igre ako COVID-19 do sljedeće godine ne bude iskorijenjen.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Održavanje olimpijskih i paraolimpijskih igara traži suosjećanje i razumijevanje za stanovnike Tokija i za sav japanski narod", kazao je Koike.

"Zbog toga moramo biti racionalni i pojednostaviti sve što se može pojednostaviti."

FILE PHOTO: Shadow of of Tokyo governor Yuriko Koike is seen on the logo of Tokyo 2020 Olympic games during the Olympic and Paralympic flag-raising ceremony at Tokyo Metropolitan Government Building in Tokyo

List "Yomiuri" je, pozivajući se na vladine izvore i izvore unutar organizacijskog odbora, objavio da će test na koronu biti obavezan za sve gledatelje te za sportaše i trenere, a da je ograničavanje kretanja unutar i izvan olimpijskog sela jedna od opcija o kojoj se pregovara s MOO-om.

Glasnogovornik OI 2020 Masa Takaya nije potvrdio te napise, ali je naglasio kako sudionici razmatraju načine kako "optimizirati i pojednostaviti opseg i razinu usluga u priprema za Igre". 

Svjetski rekorder Rudisha će biti četiri mjeseca izvan staze
Svjetski rekorder Rudisha će biti četiri mjeseca izvan staze

"Na ovoj razini nemamo konkretan rezultat, ali smo skloni tome da se razgovori nastave. Širenje koronavirusa je nešto što ne razumijemo u potpunosti i nemamo znanja da posve razumijemo kakva će situacija biti sljedeće godine", rekao je Takaya.

MOO i japanska vlada su u ožujku zbog pandemije donijeli zajedničku odluku da se Igre, koje su trebale početi 24. srpnja u Tokiju, prebace na sljedeću godinu. Odgode nakon 2021. su isključene. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!
VIDEO: BRAVO, MAJSTORE!

Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!

SIBINJ - Lukas Kovačević (23), nogometaš Vinogorca iz Sl. Broda, zabio je gotovo s centra niželigaški gol tjedna u izboru Sofascorea. Bilo je to u pobjedi 5-1 kod Mladosti u Međužupanijskoj ligi, petom rangu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine bio je u finalu reality šoua "Utakmica života" i borio se za profesionalni ugovor s Istrom. "Odmah sam znao da ulazi u mrežu, baš je sjela", rekao je.