Obavijesti

Sport

Komentari 111

Oko sokolovo: Suci su pomogli i Dinamu i Osijeku, i to po dvaput

Oko sokolovo: Suci su pomogli i Dinamu i Osijeku, i to po dvaput
4

VAR je najviše posla imao oko Žaperova udarca koji se odbio od grede, ali jako je teško procijeniti je li cijela lopta prešla liniju, a suci ne smiju dosuditi gol ako nisu 100 posto sigurni da jest

VIDEO

Utakmica u Šibeniku bila je jako teška za suđenje jer su uvjeti bili loši, jaka kiša i natopljen teren. I u takvim je uvjetima sudac imao previda.

Počeo je tako analizu utakmice Šibenika i Dinama Marijo Strahonja, HTV-ovo Oko sokolovo u emisiji Stadion.

Pokretanje videa...

Ivan Hunjadi VIDEO

Prvak je iščupao pobjedu 2-1, ali sudac Mario Zebec griješio je, tvrdi Strahonja. I pogrešnim procjenama utjecao na utakmicu. I tu i iduću, veliki derbi Dinama i Hajduka.

Naime, Bruno Petković dvaput je 'plesao po žici' i na kraju prošao bez žutoga kartona, koji bi ga eliminirao iz velikog derbija.

- U prvom spornom duelu nije ga ni trebao dobiti, to nije bilo za žuti. Ali Petković je pametan i kontinuirano je bio u graničnoj zoni za žuti. Onaj drug sporni start bio je za karton, tim više što je akumulirao više takvih startova - rekao je Strahonja.

Tri je boda Dinamu donio autogol Perića u 80. minuti nakon ubačaja iz slobodnog udarca. No...

- Taj slobodni udarac za Dinamo nije postojao. Sudac je bio dosta daleko, a Andrić je išao na pad. I s obzirom na kriterij na toj utakmici, nije to bio prekršaj - smatra Strahonja.

Navijači Slavena Belupa žalili su se da je drugom golu Rijeke prethodio prekršaj, no Strahonja se ne slaže:

- Bilo je to remplanje, malo čvršći duel i nije za prekršaj. Niti se VAR tu smije uključiti jer nije jasna i očigledna pogreška.

Rijeka je pobijedila 2-1. A VAR je najviše posla imao u Osijeku, gdje je domaćin u sjajnoj utakmici pobijedio Lokomotivu 3-1. Lokosi su završili s dva igrača manje. Sudio je Pajač, a kako?

U 13. kolu HNL-a sastali su se NK Osijek i NK Hrvatski dragovoljac

- Bočkaj je u 70. minuti (kada je bilo 1-1, nap. a.) trebao dobiti crveni karton zbog oštrog prekršaja, tu je sudac trebao biti koncentriraniji. I pritom ne bih osudio VAR jer u ovakvim slučajevima, ako je sudac vidio što se dogodilo i kontrolira situaciju i jasno kaže da je to žuti karton, VAR se ne miješa. No, mogao mu je ukazati na pogrešku, da dođe pogledati - procijenio je Strahonja.

Žaper je zabio golčinu za 2-1, ali VAR je poništio procijenivši, nakon duuugog vjećanja, da lopta nije prešla liniju cijelim obujmom. Nažalost, HNL nema gol tehnologiju, da sucu sat signalizira kad lopta pređe liniju.

Zagreb: Utakmica GNK Dinamo i NK Osijek u 16. kolu Prve HNL

- Jako je teško utvrditi je li cijela lopta prešla, svaku takvu situaciju VAR provjerava, ali ako nemate dokaz da je cijela lopta ušla, nego samo dojam, morate vjerovati pomoćnom sucu. I on ne smije pokazati da je gol ako nije sto posto siguran. Ovo je bila teška situacija i dobra škola svima.

I na kraju dva isključenja lokosa.

- Aliyu je ispravno dobio oba žuta (drugi u 73. minuti, nap. a.), oba puta otvorenim džonom ide prema suparniku. No, Cokaj nije trebao dobiti drugi žuti (u 93. minuti kod rezultata 2-1, nap. a.), gledao je isključivo loptu i nije išao na golmana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 111
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba