Obavijesti

Sport

Komentari 17

Đoković, Tsonga, Tipsarević i Fish u polufinalu Montreala

Đoković, Tsonga, Tipsarević i Fish u polufinalu Montreala
1

Samo sat i 14 minuta trebalo je Novaku Đokoviću za pobjedu protiv Monfilsa 6-2, 6-1. Za finale će igrati s francuskim tenisačem Tsongom koji je izbacio Almagra

VIDEO

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković lakoćom se probio u polufinale ATP turnira iz Masters 1000 serije u Montrealu. Trebalo mu je samo sat i 14 minuta za pobjedu 6-2, 6-1 protiv Francuza Gaëla Monfilsa...

Za plasman u finale srpski će tenisač igrati protiv još jednog Francuza, Jo-Wilfrieda Tsonge, koji je u četvrtfinalu nadigrao Španjolca Nicolasa Almagra sa 6-4, 6-4.

Đoković se u prvom gemu meča protiv Monfilsa suočio s break-loptom za petog nositelja, a nakon što ju je spasio, sve je polako krenulo na njegov mlin. Francuz se držao do 2-2, da bi Đoković nakon toga osvojio devet gemova u nizu i priči je bio kraj. Sedma mu je to pobjeda u isto toliko dvoboja protiv Monfilsa.

- Odigrao sam najbolji meč na turniru, bez sumnje. Sve se odvijalo dobro. Mučio sam se malo na početku da zadržim servis, ali nakon što sam napravio prvi break, bilo je nevjerojatno. Devet gemova u nizu. Sretan sam što moja igra napreduje svakim danom - rekao je Đoković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Srbin je sada na omjeru pobjeda i poraza 51-1 ove sezone i sve je bliže i petom ovogodišnjem naslovu na turnirima Masters 1000 serije. U finalima Indian Wellsa, Miamija, Madrida i Rima svladao je Rafaela Nadala. U Montrealu, pak, lovi svoj drugi naslov nakon što je u debiju prije četiri godine bio bolji od Rogera Federera.

Upravo je Federera ove godine u osmini finala izbacio Jo-Wilfried Tsonga koji je i u četvrtfinalu bio na visini zadatka. Za pobjedu nad Almagrom mu je bilo dovoljno sat i 28 minuta igre i po jedan break u svakom setu. Španjolac nije nijednom oduzeo servis suparniku. Tsonga sada u međusobnim dvobojima protiv Almagra vodi s 5-0.

I protiv Đokovića 26-godišnji Francuz ima pozitivan omjer (5-3), ali njihov posljednji dvoboj, u polufinalu ovogodišnjeg Wimbledona, otišao je na stranu srpskog tenisača.

Podsjetimo, u drugom polufinalu u Montrealu će igrati Amerikanac Mardy Fish i Srbin Janko Tipsarević.

Fish izbacio Wawrinku, Fish Berdycha

Amerikanac Mardy Fish i Srbin Janko Tipsarević prvi su polufinalisti ATP turnira iz serije Masters 1000 u Montrealu. Međusobno će se boriti za finale...

Šesti nositelj i osmi igrač svijeta Fish je u četvrtfinalu pobijedio Švicarca Stanislasa Wawrinku sa 6-3, 6-7(8), 6-0 nakon dva sata i 21 minute igre, unatoč tome što je čak pet puta gubio svoj servis (četiri puta u drugom setu). No, sam je s druge strane iskoristio čak deset od svojih 13 prilika za break i došao do druge pobjede u isto toliko mečeva protiv 17. tenisača svijeta. Mogao je to napraviti i ranije jer je u tie-breaku imao dvije meč-lopte, ali to mu na koncu nije poremetilo koncentraciju.

Ukoliko Fish uspije uhvatiti finale, moći će se pohvaliti da je tijekom karijere igrao u završnim mečevima na tri od četiri turnira iz serije Masters 1000 na sjevernoameričkom kontinentu. Zasad mu to, osim u Kanadi, nije uspjelo ni u Miamiju. Uz to je 29-godišnji Amerikanac pobijedio u deset od 11 mečeva na američkoj tvrdoj podlozi ovog ljeta. Osvojio je pritom turnir u Atlanti i igrao u finalu Los Angelesa.

Fish će u polufinalu igrati protiv Tipsarevića koji je u petak izbacio sedmog nositelja i devetog igrača ATP-ove ljestvice Tomaša Berdycha sa 6-4, 6-4 nakon manje od sata i pol igre. Čeh nije iskoristio nijednu priliku za break, dok je Srbin u svakom setu po jednom oduzeo servis suparniku. Tipsarević je pobijedio Berdycha i treći put u isto toliko dvoboja na najvišoj razini, dok je Čeh bio bolji dvaput na Challengerima.

Za Tipsarevića je ovo najveći uspjeh na jednom od turnira Masters 1000. Dosad je najdalje dogurao u Miamiju 2008. kada je igrao u četvrtfinalu.

ATP Montreal, četvrtfinale:

Đoković (1) – Monfils (5) 6-2, 6-1

Tsonga (13) – Almagro (8) 6-4, 6-4

Fish (6) – Wawrinka (14) 6-3, 6-7(8), 6-0

Tipsarević – Berdych (7) 6-4, 6-4

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine