Obavijesti

Sport

Komentari 165

Druga šansa za Murraya: Za naslov se bori s Đokovićem!

Druga šansa za Murraya: Za naslov se bori s Đokovićem!
16

Nakon 4 sata i 49 minuta igre prvi nositelj Novak Đoković slomio je otpor Juana Martina Del Potra sa 7-5, 4-6, 7-6(2), 6-7(6), 6-3. Murray je s 3-1 svladao Janowicza

VIDEO

Novak Đoković i Andy Murray borit će se za naslov 127. izdanja najstarijeg teniskog turnira na svijetu Wimbledon!

Srpski tenisač prvi je izborio finale nakon što je u maratonskom meču od gotovo pet sati svladao Argentinca Juana Martina Del Potra 7-5, 4-6, 7-6(2), 6-7(6), 6-3.

Prvi nositelj tako je izborio svoje drugo finale Wimbledona, prvo nakon dvije godine i premijernog naslova protiv Rafaela Nadala, a priliku za novi naslov imat će u nedjelju.

Srpskom tenisaču trebalo je 4 sata i 49 minuta da slomi otpor neuništivog Del Potra, koji je samim čudom došao tako daleko u natjecanju nakon što mu je u trećem kolu izletjelo koljeno. No ništa nije ukazivalo da će Argentinac samo tako odustati od svojeg prvog finala te se dvaput vraćao u meč nakon vodstva Đokovića s 1-0 i 2-1 u setovima.

Del Potro je spasio dvije meč-lopte u tie-breaku četvrtog seta, no u posljednjem setu pri 4-3 za Đokovića osmi nositelj izgubio je servis. Iako je prvi servisu za meč Del Potro imao 0-30, Đoković je uspio sačuvati servis i izborio finale.

Murray nije dopustio iznenađenje protiv Janowicza

Jedina britanska nada na Wimbledonu Andy Murray imat će drugu godinu zaredom priliku za osvajanjem 'travnatog' Grand Slama te tako prekinuti post od 1936. godine kad je Fred Perry bio posljednji Britanac, koji je slavio u All England Clubu.

Murray nije dopustio nikakvo iznenađenje protiv 24. nositelja Poljaka Jerzyja Janowicza svladavši ga 6-7(2), 6-4, 6-4, 6-3. Iako je domaću publiku zabrinuo izgubivši prvi set i podsjetivši na prošli meč s Verdascom kad je gubio 2-0 u setovima, Škot nije ponavljao infarktni scenarij iz četvrtfinala pa je nakon izgubljenog tie-breaka u prvom setu lako slomio Janowicza u preostala tri. Iako je Poljak imao svoje prilike, iskoristio je samo jednu od sedam break-lopti, dok je Britanac učinio to pet puta od 13 pokušaja.

U nedjelju će Murray imati priliku iskupiti se za prošlogodišnji poraz u finalu od Rogera Federera, a posao mu ni ovaj put neće biti nimalo lak jer razigrani Đoković želi ponoviti uspjeh iz 2011. kad je osvojio svoj prvi i jedini Wimbledon.

U međusobnim okršajima Đoković ima 11, a Murray 7 pobjeda, dok je posljednja pripala Srbinu u ovogodišnjem finalu Australian Opena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 165
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu