Sport

Komentari 0

Olakšanje za Belgiju: Ozlijeđeni De Bruyne ne mora na operaciju

Olakšanje za Belgiju: Ozlijeđeni De Bruyne ne mora na operaciju

Kada sam razgovarao s njim, bio je pozitivan. Kada bi išao na operaciju, ne bi mogao sudjelovati na Euru. Sada imamo osjećaj da je spreman, rekao je izbornik Belgije Martinez

Belgijski reprezentativac Kevin de Bruyne, kojem je slomljen nos i lijeva jagodična kost u finalu Lige prvaka, neće morati na operaciju, otkrio je u ponedjeljak belgijski izbornik Roberto Martinez.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Vijesti su dobre i sve se treba vratiti u normalu - kazao je Španjolac koji vodi "Crvene vragove", dodajući da će se Kevin priključiti reprezentaciji za tjedan dana.

Prema Belgijskom nogometnom savezu (RBFA), De Bruyne će se priključiti reprezentaciji 7. lipnja, ali prije toga mora proći niz pretraga kako bi bili sigurni da je sve u redu što se tiče oka i nosa. 

- Promijenili smo Kevinov raspored. U normalnim uvjetima imao bi odmor, ali sada tih sedam dana moramo drugačije organizirati. Mora obavljati pretrage da vidimo što možemo s njim. Kada sam razgovarao s njim, bio je pozitivan. Kada bi išao na operaciju, ne bi mogao sudjelovati na Euru. Sada imamo osjećaj da je spreman - rekao je izbornik.

De Bruyne se u subotu u drugom poluvremenu utakmice finala Lige prvaka, koju je osvojio Chelsea, sudario s Nijemcem Antonijem Rüdigerom. Napustio je teren nakon sat vremena igre. 

Belgija, jedan od favorita za osvajanje naslova europskog prvaka, igra prvu utakmicu na Euru za 11 dana, 12. lipnja, protiv Rusije u Sankt-Peterburgu.

Najčitaniji članci