Sport

Komentari 81

Olmo: Trenirku Dinama nosim sa sobom, ne vraćam je klubu!

Olmo: Trenirku Dinama nosim sa sobom, ne vraćam je klubu!

U Dinamu nas uvjeravaju kako u ovom slučaju nema nikakve podjele pola-pola, ali dio odštete ide menadžerima. A čeka se ponuda WBA za Mislava Oršića, klubovi se cjenkaju...

Dinamo je službeno započeo život bez Danija Olma. Španjolac se u petak zaputio prema Njemačkoj, prije puta još jednom pozdravio sa svojim dojučerašnjim suigračima, pa krenuo u novu avanturu. Svakim danom na vidjelo izlaze još neki zanimljivi podaci s Olmovog oproštaja iz Rovinja, a Dinamov je nogometaš prije puta za Zagreb trebao i razdužiti opremu.

- Ma ne, nema šanse da vratim ovu trenirku, ona ide sa mnom u Leipzig - u suzama je ekonomu Dinama Tomislavu Ciglaru prije polaska za Zagreb poručio Olmo.

Naravno, u klubu nitko oko toga nije radio nikakve probleme, a Dani je na koncu trenirku Dinama ponio sa sobom prema Njemačkoj. Najemotivniji u cijeloj priči bio je Amer Gojak, dugogodišnji cimer Danija Olma. Njemu je zaista teško pao odlazak 'modre sedmice', Gojak je ispratio Olma sve do automobila, zagrlio ga još jednom. pa mu uz suze poželio sreću u nastavku karijere.

Puno se toga posljednjih dana pisalo i nagađalo oko načina na koji će se podijeliti zarada od Olmovog transfera u Leipzig. Čitali smo kako 50% odštete odlazi na račun Doyen Sportsa, naišli i na informaciju prema kojoj bi 50% odštete otišlo na račun DigiSport Limiteda iz Dubaija, no u Dinamu nas uvjeravaju kako u ovom slučaju nema nikakve podjele pola-pola. Cijela odšteta (fiksnih 19 milijuna eura) ide na račun Dinama, ali će dio tog kolača (ni blizu 50%) dobiti zastupnici Danija Olma. 

U Dinamu razmišljaju i što će sada biti s Olmovom 'sedmicom'. Hrvatski prvak na neki način želi brandirati taj broj, pa ga uskoro staviti na leđa Antonija Marina. Jednog od najvećih talenata Dinamove omladinske škole, na taj mu način i pokazati što od njega svi očekuju u bliskoj budućnosti. Posebice u slučaju prodaje Mislava Oršića u West Bromwich, ta priča i dalje kopka sve 'modre' strukture. Slaven Bilić ne odustaje od hrvatskog reprezentativca, ova je priča još u fazi 'cjenkanja', no stigne li u Maksimir sljedećih dana ponuda od 10 (ili više) milijuna eura - sve je moguće.

Nakon Danija Olma, pripreme Dinama danas su završene za još devetoricu igrača. Mlade nade 'modrih' (Josipović, Kim, Šutalo, Gvardiol, Franjić, Krizmanić, Marin, Ćuže i Baturina) su već prije utakmice s Orijentom spakirali kofere i krenuli za Zagreb. Oni će u nedjelju put Engleske gdje mladu momčad Dinama očekuje dvoboj s Leicesterom u Premier League International Cupa.

 

Najčitaniji članci