Obavijesti

Sport

Komentari 82

On je Šukerov nasljednik: Srušio bi Maksimir i obnovio Poljud, u Saboru je predstavljao HDZ...

On je Šukerov nasljednik: Srušio bi Maksimir i obnovio Poljud, u Saboru je predstavljao  HDZ...

Marijan Kustić od travnja 2019. godine je na funkciji izvršnog direktora reprezentacije. Sad je veliki favorit za preuzimanje predsjedničkog mjesta od Davora Šukera, a zbog HNS-a je napustio svoje mjesto u Saboru

VIDEO

Još je prije četiri godine pokušao doći na mjesto čelnog čovjeka HNS-a u suradnji s Darijom Šimićem, a sad će biti novi predsjednik. 

Marijana Kustića (45), već ste mogli mnogo puta vidjeti na različitim utakmicama i konferencijama za novinare hrvatske nogometne reprezentacije, ali i na utakmicama HNL-a.

Doznajemo: Marijan Kustić bit će novi predsjednik HNS-a!
Doznajemo: Marijan Kustić bit će novi predsjednik HNS-a!

Rođen je 1975. godine u Rijeci, a završo je Ugostiteljsko-turističku školu u Zagrebu.Završio je i preddiplomski studij 'Financije i pravo' te nosi stručni naziv stručnog prvostupnika ekonomije.

Nastupao je kao nogometaš za NK Novalju u drugoj i trećoj ligi, a nakon igračke karijere ostao je na direktorskom mjestu tog kluba.

Na dužnosničkoj karijeri nastavio je raditi napredovanjem na regionalnoj sceni te je i danas predsjednik Županijskog nogometnog saveza Ličko-senjskog, kao i Međužupanijskog nogometnog odbora Nogometnog središta Rijeka.

U HNS je stigao 2014. godine kad je izabran u Izvršni odbor, a potom i za dopredsjednika Saveza, a u međuvremenu je bio i u Saboru, prvo kao zamjenik Božidara Kalmete, a nakon toga je bio zamjenik Darka Milinovića pa 2019. godine podnio ostavku na zastupničku dužnost da bi prošle godine nakon što mu je započeo zastupnički mandat isti dao na mirovanje 22. srpnja. 

Nadalje, postao je izvršni direktor Saveza u ožujku 2019. godine, a mandat mu je počeo u travnju (tad je napustio mjestu u 9. sazivu Sabora).

Za doprinos iznimom uspjehu hrvatske nogometne reprezentacije na SP-u u Rusiji gdje su 'vatreni' osvojili srebrnu medalju dobio je odlikovanje Reda Danice hrvatske s likom Franje Bučara koje mu je uručila bivša predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Spominjalo se nakon toga kako bi Hrvatska trebala izgraditi nacionalni stadion, a Kustić je dao svoje mišljenjeo tome, kao i o Maksimiru. 

Odlazi li Šuker? Termin izbora jasno će reći hoće li postati bivši
Odlazi li Šuker? Termin izbora jasno će reći hoće li postati bivši

- Kad bi se mene pitalo, srušio bih Maksimir i na tom mjestu napravio novi stadion! Potreban nam je novi i kvalitetan stadion. Imamo dobru priču u Osijeku koji gradi novi stadion, ali trebalo bi obnoviti Poljud, dugo se priča o obnovi Kantride - rekao je svojevremeno.

Nakon toga smo ga sve češće viđali kako na utakmicama reprezentacije, tako i na utakmicama HNL-a, a odlazio je podržati i hrvatsku futsal reprezentaciju.

U njegovo je vrijeme završen najveći infrastrukturni projekt HNS-a u povijesti te je provedena rekonstrukcija travnjaka na prvoligaškim stadionima u Puli, Koprivnici, Zaprešiću i Zagrebu (Kranjčevićeva i Maksimir).

Ugovorena je i prodaja prava na utakmice kompaniji Endorphine, klubovi iz HNL-a imat će više prihoda od TV prava nego ikad do sad.

Krenula je i izgradnja novih hibridnih travnjaka na još pet terena HNL-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani