Obavijesti

Sport

Komentari 12

On nastavlja tradiciju izbornika koji uspiju prokockati pobjede

On nastavlja tradiciju izbornika koji uspiju prokockati pobjede
1

Imate strašnu momčad, ali izbornik... Dok ga ne maknete, nećete ništa napraviti, dobacio je slovenski kolega nakon što smo u finalu EX-YU kupa izgubili do Srbije

VIDEO

Različita su razmišljanja o tome kako Joke Vranković vodi Hrvatsku. Duda Ivković, izbornik Srbije, pohvalio ga je nakon finala:

- Hrvatska je bila ugodno iznenađenje turnira. Njezin trener svoj posao radi dobro...

No ima i onih koje se ne slažu s Ivkovićem.

- Imate strašnu momčad, ali izbornik... Dok ga ne maknete, nećete ništa napraviti - dobacio je slovenski kolega nakon što je Hrvatska u finalu EX-YU kupa u Ljubljani u posljednjih sedam minuta prokockala deset poena prednosti i izgubila od Srbije 80-71. 

I nije jedini koji to misli. Željko Obradović i Duško Vujošević u privatnom su se razgovoru divili talentu hrvatskih košarkaša, hvalio ih je i Božo Maljković... Ovo je momčad koju bi mnogi treneri rado vodili. A vodi je, eto, Vranković.

Kaže da je svjesno mijenjao pri vodstvu deset razlike. Ispostavilo se da je potpuno razbio ritam momčadi i od plus deset došli smo do minus devet, odnosno izgubili zadnjih šest i pol minuta sa 19 razlike. Malo previše.

- Nisam htio preforsirati igrače, htio sam da i drugi osjete teret - pravdao se izbornik.

Bila je to pripremna utakmica, ali ne bilo kakva. Finale turnira, protiv Srbije, protiv koje nitko ne smije taktičko eksperimentiranje pretpostaviti pobjedi. Da ne govorimo o usađivanju pobjedničkog mentaliteta, zbog čijeg su nedostatka naši košarkaši godinama pronalazili najbizarnije načine da izgube utakmice. Od epskog raspada u Turskoj prije deset godina, preko sudačke pljačke u Beogradu protiv Španjolske i Popovićeve tehničke pogreške preklani protiv Slovenije u Poljskoj.

- Nije razlika u pobjedničkome mentalitetu. Vratili smo se u utakmicu odličnom obranom - rekao je srpski košarkaš Miloš Teodosić.

Lako je njemu govoriti. On i suigrači ovakve utakmice dobivaju. A Hrvati gube...

Aco Petrović

Na EP-u 2001. u Turskoj Hrvatska je, pod vodstvom Ace Petrovića, protiv domaćina imala 19 razlike 13 minuta prije kraja. Turci su preokrenuli i izbacili nas iz četvrtfinala.

Neven Spahija

U Beogradu 2005. imali smo dobivenu utakmicu protiv Španjolske, no umiješali su se suci i nizom suludih odluka iznudili produžetak, u kojem je Hrvatska izgubila 15 razlike.

Jasmin Repeša

Četvrtfinale EP-a 2009., imali smo 15 koševa razlike protiv Slovenije u završnici poluvremena. No sve se raspalo nakon nepotrebne tehničke pogreške Marka Popovića.

Josip Vranković

Ovo nije bila čak ni službena utakmica, ali prepoznatljivi gubitnički mentalitet opet je u prvom planu. Na +10 sedam minuta do kraja Joke radi loše zamjene i više ne zna izvući utakmicu.

Simon osigurao mjesto

Nakon nekoliko dana priprema u Sloveniji reprezentacija će u London, gdje je čeka turnir, na čijem će početku igrati sa Srbijom (16. 8.), a zatim i s Velikom Britanijom, Australijom, Francuskom te Kinom. Nakon njega Vranković će odrediti 12 putnika u Litvu. Najizglednije je da će otpasti Car te Vrkić ili Rudež. Simon je sjajnim igrama u Stožicama zacementirao mjesto u reprezentaciji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti