Obavijesti

Sport

Komentari 72

Oni su odlazili iz reprezentacije: Narodnjaci, izlasci... Kod Ćire ništa nije mogao ni Tuđman

Oni su odlazili iz reprezentacije: Narodnjaci, izlasci... Kod Ćire ništa nije mogao ni Tuđman

Marko Livaja napustio je kamp reprezentacije. Ovo nije prvi takav slučaj u povijesti 'vatrenih', pa čak ni kod izbornika Dalića...

VIDEO

Napadač splitskog Hajduka Marko Livaja napustio je pripreme hrvatske reprezentacije te neće konkurirati za završni turnir Lige nacija, objavio je Hrvatski nogometni savez (HNS).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Livaja napustio tabor 'vatrenih' nakon incidenta na treningu! 00:42

Iz HNS-a su poručili kako je Livaja razgovarao s izbornikom Zlatkom Dalićem o incidentu koji se dogodio tijekom treninga u ponedjeljak u Rijeci kada je nekoliko pojedinaca na neprimjeren i vulgaran način vrijeđalo hrvatskog reprezentativca.

FOTO 'Vatreni' odradili trening na Rujevici bez Marka Livaje
FOTO 'Vatreni' odradili trening na Rujevici bez Marka Livaje

- Nažalost, nakon svega što se dogodilo u protekla 24 sata, osjećam da nisam spreman dati reprezentaciji svoj maksimum i da bih svojim ostankom samo bio smetnja ekipi koja zaslužuje imati mir tijekom priprema za ovo važno natjecanje. Momcima želim svu sreću u Nizozemskoj, da se okite zlatom, za što sigurno imaju kvalitetu i zajedništvo. Zahvaljujem izborniku na razumijevanju, predsjedniku Kustiću i ekipi iz Saveza na podršci te se nadam da će navijači reprezentacije razumjeti ovakav rasplet. Reprezentacija mi uistinu puno znači i nadam se u budućnosti i dalje biti njen član. - rekao je Marko Livaja.

Livaja nakon odlaska: Nakon svega nisam spreman dati svoj maksimum, bio bih smetnja...
Livaja nakon odlaska: Nakon svega nisam spreman dati svoj maksimum, bio bih smetnja...

Rebić i Kalinić najsvježiji

Odlazak Livaje s priprema reprezentacije odjeknuo je kao bomba, no ovo nije prvi puta da se tako nešto dogodilo. Najsvježiji je slučaj Ante Rebića koji je iz reprezentacije izletio nakon Europskog prvenstva 2020. godine. 

- Osobno mi je žao što nismo imali nekoga da iskoristi ovu talentiranu generaciju + dva genijalca (L + M) da napravimo nešto (puno) više na ovom Europskom prvenstvu. Nakon svega, nije ni bitno tko je "krivac". Činjenica je da smo zadnje dvije-tri godine... - napisao je Rebić na svom Instagramu i uz to dodao emotikon izmeta. 

Kakvo razočaranje, kakav kaos: Vatreni su zbog teškog propusta ostali bez ozbiljnog napadača...
Kakvo razočaranje, kakav kaos: Vatreni su zbog teškog propusta ostali bez ozbiljnog napadača...
Kopenhagen:  UEFA Europsko prvenstvo 2020, Hrvatska - Španjolska

Nakon tog skandaloznog istupa Rebić se nije niti ispričao niti pokušao opravdati emocijama ili hakiranim profilom pa ga Dalić nije više pozivao. 

Dvije godine ranije, za vrijeme Svjetskog prvenstva u Rusiji, Nikolu Kalinića poslao je kući već nakon prve utakmice jer je nezadovoljni Kalinić odbio ući u posljednjim minutama utakmice protiv Nigerije i navodno je širio negativnu atmosferu. I njemu je, kao i Rebiću, Dalić jasno poručio da mu vrata reprezentacije nisu zatvorena ako se ispriča i prizna svoju pogrešku, a momčad mu je htjela dati i medalju iz Rusije kao svom članu.

Roš?ino: Hrvatski reprezentativci odradili popodnevni trening

Kovač stao na žulj Šimuniću

Danijel Pranjić nije imao dobar odnos s Igorom Štimcem kojem je zamjerio česta nepozivanja u reprezentaciju. Tada se pojavila priča da je Pranjić ljut jer je Štimac u reprezentaciju zvao Sammira, što je kasnije demantirano. 

- Moj odnos sa Sammirom je dobar, to je izvučeno iz konteksta. Nisam imao ništa protiv Sammira, ta odluka je došla kad je on pozvan, a ja sam rekao da neću igrati za reprezentaciju dok je Štimac izbornik. A protiv Sammira nemam ništa – rekao je Pranjić koji se u reprezentaciju vratio kod Nike Kovača.

Što mislite o Livajinom odlasku?
Što mislite o Livajinom odlasku?

Imao je i Niko Kovač svoje "Livaje,Kaliniće, Rebiće...." Njemu su Ognjen Vukojević i Eduardo Da Silva zamjerili zbog statusa u momčadi. Oni su bili vrlo oštri prema tadašnjem izborniku, a Kovača je napustio još jedan igrač. Nikica Jelavić po povratku iz Bugarske priopćio je Kovaču da je nezadovoljan statusom i da napušta reprezentaciju.

Split: Hrvatska nogometna reprezentacija remizirala s Italijom u kvalifikacijskoj utakmici za EP

Slaven Bilić ušao je u sukob s Josipom Šimunićem.

- Nisam ja neki balavac pa da se prema meni tako ponaša. Kad sam tražio objašnjenje, počeo je filozofirati. Pa bilo bi logičnije da mi je u facu rekao: “Slušaj, Joe, nisi mi više potreban.” Bio bih tužan, ali bi mi bilo lakše prihvatiti. Možda je problem što mi njegov brat nije menadžer. Vjerojatno nije slučajno da su se u posljednjih šest godina mnogi na ružan način oprostili od reprezentacije. On se za trenerski rad ocijenio peticom, a ja ga kao osobu ocjenjujem jedinicom. - rekao je tada Šimunić i vrlo oštro kritizirao tadašnjeg izbornika. 

Osijek: Ve?ernji trening  nogometne reprezentacije uo?i prijateljske utakmice s Malijem

Bilić, izlasci, narodnjaci...

Bilić je imao dosta problema s igračima, a najupečatljivija je bila popularna pijanka u Istri, na kraju neuspješnih kvalifikacija za SP 2010. Tada je Bilić igračima dopustio izlazak do dva ujutro. Igrači su to ispoštovali, a neki su se vratili poprilično pijani. Fotografi su u takvom stanju uhvatili Jelavića i Anasa Sharbinija.

Bilić je imao još jednu scenu s izlascima igrača. Legendarni izlazak u narodnjački klub u Zagrebu. Darijo Srna, Ivica Olić i Boško Balaban odlučili su se opustiti za vrijeme priprema, pobjegli su iz kampa u Čatežu u noćni izlazak, a ne bi ih se otkrilo da u klubu u 5.45 nije bila pucnjava iz pištolja. Reprezentativni trojac našao se tamo u tom trenutku. Bilić je trojac suspendirao za kvalifikacijsku utakmicu za Euro 2008. protiv Rusije.

Sadašnji trener Dinama i legenda kluba, Igor Bišćan napustio je reprezentaciju Otta Barića. Bišćan je tada bio nezadovoljan statusom i usred noći je napustio kamp u Čatežu. Barić je shvatio da Bišćana nema tek drugo jutro .

Tuđman nije mogao vratiti Cvitanovića

Možda i najpoznatiji slučaj izbacivanja iz reprezentacije je onaj kada je iz reprezentacije Ćire Blaževića izletio Igor Cvitanović, tadašnji ljubimac prvog čovjeka države Franje Tuđmana. Cvitanović je navodno odbio trčati na jednom treningu i Ćiro ga je poslalo doma. Kasnije je Tuđman tražio da se Cvitanović vrati, no Ćiro je to odbio. 

Baš je Cvitanović u reprezentaciju upao kao zamjena za Ivicu Mornara. Mornar se na pripremama za Europsko prvenstvo 1996. godine zatekao na hotelskom šanku pod izlikom da želi sendvič. Ćiro nije imao milosti i poslao ga je doma i na prvenstvo vodio baš Cvitanovića.

Livaja je sada produžio ovu listu igrača koji su otišli iz reprezentacije, a Dalić je izjavio kako je svjestan njegovih kvaliteta i kako ga ima u planu za budućnost. Možda se Livaja nađe na listi pokajnika i onih koji su dobili drugu priliku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'