Obavijesti

Sport

Komentari 28

Oni su uspjeli postati zvijezde iako su ih očevi napustili i tukli

Oni su uspjeli postati zvijezde iako su ih očevi napustili i tukli
9

Andreu Agassiju otac je donosio drogu, Yannick Carrasco nije uzeo njegovo prezime, tukao je Shaquillea O'Neala, a premlaćivao Jelenu Dokić i Mirjanu Lučić-Baroni. Svejedno su preko trnja dospjeli do zvijezda

VIDEO

Očevi. sretan vam vaš dan! Nije, istina, toliko eksponiran kao Majčin dan, zlobnici bi rekli i logično s obzirom da, prema istraživanjima, očevi daleko više napuštaju svoju djecu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:40

Primjera je mnogo i u sportskom svijetu, neki od najpoznatijih sportaša svijeta postali su to i bez očeve pomoći ili, štoviše, uz istrpljeno nasilje; LeBron James, Lance Armstrong, Mike Tyson, Andre Agassi, Jelena Dokić, Shaquille O'Neal, James Rodriguez,... Njihove priče donosimo u nastavku.

Yannick Carrasco

Belgijski nogometni reprezentativac nikad nije ni upoznao svog oca koji je napustio njegovu majku i njega dok je još bio beba nesvjesna okoline. Iz tog razloga Carrasco nikad nije ni uzeo očevo prezime Ferreira.

- Nije bilo previše teško. Kad si dijete, ni ne znaš da nema oca. Shvatiš to tek kada odrasteš i kada te drugi pitaju gdje ti je otac. Međutim, ništa se nije dogodilo jer je moja majka obavila posao za oba roditelja.

James Rodriguez

Ni kolumbijski nogometaš nije imao mogućnost uživati u djetinjstvu s ocem. Suprugu Pilar Rubio i malog Jamesa ostavio je dok je sinu bilo tri godine. Vratio im se kada je James navršio 15 i tražio oprost, ali ostali su razdvojeni.

Copa del Rey - Real Madrid v Real Sociedad

LeBron James

Najveća košarkaška zvijezda današnjice također je sama uz majčinu pomoć morala stvarati ono što sve danas ima. Međutim, svom je ocu Anthonyju McClellandu LeBron zahvalan.

- Oče, znaš li jednu stvar? Ne znam tko si i ti ne znaš tko sam ja, ali jedan si od razloga zašto sam ono što sam danas. Da sam imao i majku i oca, sestre, psa i ostale stvari, možda ne bih danas bio ovo. Hvala ti na svemu - napisao je James u jednom pismu.

Shaquille O'Neal

Jack MacMullen u biografiji Shaquillea O'Neala otkrio je da je Phillip Harrison tukao svog malog sina Shaqa.

- Ne govorim tu o premlaćivanju, ali udaranju remenom. Shaq mi je rekao da ga otac nikada nije tukao bez razloga.

- Ne mrzim te - rekla je košarkaška legenda svom ocu s kojim se pomirila prije dvije godine.

Arantxa Sanchez Vicario

Četverostruka Grand Slam pobjednica i nekad prva igračica svijeta u svojoj je knjizi otkrila da u svojoj teniskoj zaradi praktički nije ni uživala. U karijeri je zaradila 45 milijuna eura, međutim, gotovo cijeli novac kontrolirao je njen otac.

- Ostavio me bez ičega, zadužena sam i imam puno manje od brata Javiera koji je zaradio daleko manje od mene. Više ne razgovaram ni s kim iz obitelji.

Andre Agassi

U svojoj autobiografiji "Open" američki je tenisač otkrio da se drogirao i da je lagao ATP Touru kako ne bi bio kažnjen. Mrzio je tenis, a sve zbog bolesne ambicije svog nasilnog oca Emmanuela koji mu je čak i osiguravao speed.

- Moj odnos s ocem dobar koliko on može biti - rekao je osvajač osam Grand Slam naslova.

50th birthday of Steffi Graf.

Mirjana Lučić-Baroni

Kada je 1999. godine sa 17 godina igrala polufinale Wimbledona, trebao je to biti početak jedne velike karijere. Međutim, otac Marinko zakočio je tu karijeru koju je Mirjana spašavala bijegom u London zajedno sa svojom majkom koju je otac prijetio da će ubiti.

- Goran Ivanišević spasio mi je život - ustvrdila je poslije Makaranka koja posljednji meč odigrala u siječnju 2018.

Jelena Dokić

Damir Dokić počeo je zlostavljati svoju kćer Jelenu otkako joj je bilo 11. 

- Zapravo, počelo je sve kad sam krenula s tenisom, ali tada se baš otelo kontroli. Tukao me svaki dan, udarao u glavu, čak i dok sam ležala na podu. Vid mi se počeo mutiti - rekla je Australka i rođena Osječanka.

Usprkos svemu stigla je do četvrtog mjesta na svijetu, a otac, s kojim se kasnije pomirila, osuđen je na zatvorsku kaznu zbog prijetnji i ilegalnog posjedovanja oružja.

Tennis - 2009 Wimbledon Championships - Day Two - The All England Lawn Tennis and Croquet Club

Jennifer Capriati

Stefano Capriati priznao je krivnju za probleme koje je imala njegova kći Jennifer kojoj je branio i druženje s prijateljima i koja je imala problema s ovisnošću o drogama, čak i pljačkanjem trgovina. Zbog predoziranja je završila i u bolnici, ali svejedno stigla do prvog mjesta na svijetu i tri Grand Slam naslova. S 14 je godina igrala polufinale Roland Garrosa.

Police seek arrest warrant for tennis champ Jennifer Capriati

Mike Tyson

Dorna Tyson bila je trudna, a Jimmy Kirpatrick odlučio se sakriti od odgovornosti. Brigu je o Mikeu preuzeo Cus D'Amato, no kad je već svjetski teškaški prvak imao 15 godina.

- Nikad nisam saznao što znači imati oca, ali Cus mi je u tome pomogao. Uvijek sam htio usrećiti svog oca, on je htio imati teškaškog prvaka, a to sam htio i ja.

Deontay Wilder v Tyson Fury - WBC Heavyweight Title

Lance Armstrong

Lanceov biološki otac Eddie Gunderson napustio je trogodišnjeg Lancea.

- Nikad nisam ništa pitao o njemu. Nisam ga ni htio ni priznati kao svog oca - rekao je biciklistički šampion čiju su karijeru umrljale afere s dopingom, a prezime je uzeo od svog očuha Terryja Armstronga.

Tour de France - Armstrong and Ullrich on 18th stage
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom