Obavijesti

Sport

Komentari 162

VIDEO Ravno iz Matrixa: Hajduk doveo igrača koji je rušio Italiju

VIDEO Ravno iz Matrixa: Hajduk doveo igrača koji je rušio Italiju

Makedonski reprezentativac Aleksandar Trajkovski novi je igrač Hajduka, a klub ga je predstavio kao lika iz popularnog filma Matrix

VIDEO

 Nezadovoljno su navijači Hajduka vrtjeli glavom nakon što je otkucala ponoć 8. rujna i tako označila kraj ljetnog prijelaznog roka. Čekali su pojačanje u napadačkom dijelu, ali ono se nije pojavilo na Poljudu.

Pokretanje videa...

hajduk Aleksandar Trajkovski matrix najava 01:52

Splićani su odradili jako dobar prijelazni rok, pojačali su se u obrani i veznom redu, ali bilo je više nego očito kako im je potrebno jako ime u napadu kako bi bili što konkurentniji Dinamu u borbi za naslov prvaka. Sve je palo na leđa Marka Livaje, Leon Dajaku, Emir Sahiti i Ivan Dolček ostali su jedine opcije na krilnim pozicijama, a nitko od njih nije pokazao da može nositi ovu momčad. Shvatio je to i Mindaugas Nikoličius pa strpljivo češljao tržište i izvan prijelaznog roka našao kapitalca.

Makedonski reprezentativac Aleksandar Trajkovski novi je igrač Hajduka, a klub ga je predstavio kao lika iz popularnog filma Matrix. 

Trajkovski na Poljud dolazi kao slobodan igrač nakon što mu je u srpnju istekao ugovor s Al-Fayhom iz Saudijske Arabije. Bez natjecateljske utakmice je nekoliko mjeseci i logično se javljaju određenje sumnje oko njegove forme, ali činjenica je da se radi o ozbiljnom napadaču s međunarodnom karijerom.

World Cup - UEFA Qualifiers - Path C Playoff Final - Portugal v North Macedonia

Nju je gradio u posrnulom divu iz predgrađa, Interu Zaprešiću gdje je skupio 15 utakmica i zabio četiri gola uz tri asistencije pod palicom Ilije Lončarevića. Za 1,2 milijuna eura je 2010. godine otišao u belgijski Zulte Waregem. Igrao je za Mechelen, slavni Palermo gdje je proveo čak četiri godine igrajući u Serie A, bio je i u Mallorci i danskom Aalborgu.

Za reprezentaciju Sjeverne Makedonije zabio je 21 gol u 83 nastupa, a definitivno mu je najslađi onaj iz ožujka 2022. godine kada je zabio Italiji u Palermu i izbacio ju iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Makedonci su ipak poklekli u finalu doigravanja gdje su izgubili od Portugala. Igra na poziciji lijevog krila, a može po potrebi pokriti sve pozicije u napadu. U Hajduku će nositi dres s brojem devet. 

- Prelijep je osjećaj doći u Hajduk, sve je dobro prošlo i jedva čekam priključiti se momčadi i početi trenirati. Poznajem HNL, igrao sam ovdje prije 13 godina, sad sam se vratio i sretan sam što ću ponovno tu igrati u velikom klubu. Imam dosta iskustva, prošao sam nekoliko jakih liga, puno nastupa za reprezentaciju te se nadam da ću pridonijeti Hajduku i ciljevima koje je klub zacrtao. Hajduk dobro poznajem, imamo stvarno dobru ekipu, svi znaju što ovaj klub znači i zaista sam sretan što ću biti dio ove priče - prvi su dojmovi Aleksandra Trajkovskog nakon potpisa za Bijele.

Zagreb: Aleksandar Trajkovski, mladi reprezentativac Makedonije

Obzirom na ono što je pokazao u karijeri, Hajduk bi u njemu mogao dobiti ozbiljno pojačanje i igrača koji bi trebao golovima rasteretiti Marka Livaju. Njegovim dolaskom je vrlo vjerojatno zaokružen ljetni mercato na Poljudu.

Došli su stoperi Zvonimir Šarlija i Filip Uremović, desni bek Fahd Moufi i lijevi bek Ismael Diallo. Vezni red ojačali su Vadis Odjidja-Ofoe i Mihael Žaper, a za poziciju lijevog krila stigao je Leon Dajaku. Naravno, postoji mogućnost da klub reagira na tržištu i u svakom trenutku dovede slobodnog igrača, ali čini se da je Leko konačno dobio ono što je tražio. 

Klub se ojačao na svim pozicijama i pokazao kako će ove sezone ozbiljno konkurirati Dinamu u borbi za naslov prvaka. Sada je na treneru Ivanu Leki na ukomponira sve igrače u sinkronizirani orkestar. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 162
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku