Obavijesti

Sport

Komentari 44

Opet presudili mladi: Tudorov Hajduk okrenuo i srušio Vardar

Opet presudili mladi: Tudorov Hajduk okrenuo i srušio Vardar
1

Nakon remija protiv švicarskog Grasshoppera i deklasiranja mađarskog Honveda igrači Hajduka danas su pobijedili i makedonski Vardar 3-1 golovima Krekovića i Teklića...

VIDEO

Pripreme su kratke, nikad kraće, ali nema veze, kod mene se cijelu godinu trenira jako, tako da neće biti problema. Postupno doziramo opterećenja, trenira se i na dan utakmice, tako da su prve dvije utakmice svi koji su bili na raspolaganju dobili po 45 minuta, a kako pripreme budu odmicale tako ćemo osvježavati momčad i povećavati minutažu, kazao je Igor Tudor.

Nakon kombiniranih momčadi protiv Grasshoppera (1-1) i Honveda (5-0), u ponedjeljak je Vardaru u pobjedi 3-1 suprotstavio formaciju s povratnikom Posavcem na golu, ispred njega su bili Ismajli, Bradarić i Radić, u veznom redu Juranović, Jurić, Hamza i Jakoliš, te ispred njih Eduok, Caktaš i Blagaić.

Pokretanje videa...

32:44

Zamjene su ušle tek u 63. minuti, kada je Tudor u hokejaškoj zamjeni u igru poslao Ljubića, Delića, Jradija, Simića, Vučura, Čolinu, Nejašmića, Krekovića, Tahiraja i Teklića. Nije bilo Jaira koji je u prvoj utakmici zadobio lakšu ozljedu koljena, Marija Vuškovića koji i dalje radi po posebnom programu te Lumbarda Dellove koji je u dvoboju s Honvedom dobio jak udarac u koljeno, zbog čega će vjerojatno pauzirati desetak dana. Povratnik Stefan Simić dobio je na rođendan 20-ak minuta, no i on je tek počeo trenirati nakon ozljede.

Iznenađenje prvoga dijela bilo je uvrštavanje Jakoliša na lijevi bok. Njegova trka nije bila upitna, ali je upitan njegov učinak u obrani. I upravo je Jakoliševa pogreška kumovala golu Vardara. Nespretno je izveo aut gotovo na polovini igrališta, no mlaku loptu koju je uputio prema Bradariću presjekao je Darko Micevski, sjurio se od centra prema golu Hajduka i matirao nemoćnog Posavca.

Hajduk je imao više od igre, opet su visoko pritiskali protivnike na njihovoj polovini terena, no izgledne prilike u prvom dijelu Blagaić, Caktaš i Eduok nisu uspjeli pretvoriti u pogodak. S druge strane lijepu priliku zapucao je i Cvetanovski. U prvom dijelu nije se puno toga lijepoga moglo vidjeti, očito je nagomilani umor utjecao na igru..., no zato je drugo poluvrijeme bilo i sadržajnije i efikasnije.

Tudor je dodatno otvorio igru, nerijetko su stoperi Ismajli i Radić, kasnije i Simić završavali u protivničkom kaznenom prostoru, no zbog toga su Makedonci stvarali i probleme iz kontra napada... Novost je bila i igra s bočnim igračima na kontra stranama, Tahiraj je zaigrao na lijevom a Čolina na desnom boku. I upravo je od Čoline krenula akcija iz koje je Hajduk poravnao u 72 minuti.

Čolina je šutirao prema golu, lopta se odbila od igrača Vardara, došla do Krekovića kome nije bilo teško zabiti. Pitanje pobjednika riješio je krasnim udarcem s ruba kaznenog prostora deset minuta kasnije Tonio Teklić, a točku na ''i'' stavio je Kreković svojim drugim golom, jednako lijepim šutem s druge strane kaznenog prostora. Obojici je asistirao Delić.

Hajduk je tako u svom trećem ogledu u Beleku slavio na pogon mladih snaga, a do kraja priprema čeka ih još generalka s kijevskim Dinamom u petak.

 - Izgledalo je na početku da će to biti lagan zadatak, no oni su poveli iz našega krivog auta, i tu se utakmica okrenula. Mi smo dominirali, desetak - petnaest puta bili u kaznenom njihovom prostoru ali lopta nije htjela u gol. U zadnjih 30 minuta smo promijenili postavu i okrenuli utakmicu. Momci su bili dobri, ima stvari na kojima moramo raditi, ali dobra je bila utakmica, protivnik po mjeri da vidimo gdje smo. Više volim da vidim neke poteškoće u pripremama nego da sve štima. Kreković je pokazao kvalitetu i potvrdio sve ono dobro što smo čuli o njemu, ali i ostali, Teklić, Delić, Blagajić... mladi igrači moraju rasti iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu.... kazao je trener Hajduka Igor Tudor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?
RAZLAZ UZ DUBOKI DŽEP

Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?

Nesreća je što se samo pobjede broje. Ne valja finale, kao da nisi ni došao na turnir. Tu je stres, uvijek sam ja kriv za sve, kazao je Ivanišević o suradnji s Đokovićem kojoj je i službeno došao kraj